Cum a eșuat „lovitura de palat” de la Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Relația dintre directorul aeroportului și ROMATSA este una tensionată

Directorul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, Alexandru Anghel, a fost la un pas de demitere în cursul săptămânii trecute. În primă fază directorului i s-a cerut demisia, el a refuzat, așa că unul dintre membrii Consiliului de Administrație, Daniel Micu, reprezentantul ROMATSA, a încercat o „lovitură de palat”, care a eșuat în momentul votului.

„În urmă cu o săptămână au încercat să mă destituie. În primă fază, domnul Micu m-a propus să demisionez, lucru pe care nu l-am acceptat. A urmat o tentativă prin Consiliul de Administraţie, însă nu s-a ajuns la vot, după ce le-am demonstrat că procedura este ilegală. Nu exista o convocare, nu erau documente justificative. În timpul şedinţei a vorbit domnul Micu. Nici măcar nu am fost lăsat să vorbesc, când domnul Micu a cerut să se voteze. În acel moment, ceilalţi membri ai consiliului au constatat că nu este în regulă, astfel că procedura nu a fost finalizată”, a declarat directorul Aeroportului pentru bzb.ro.

El a spus că, printre altele, i s-a reproșat că parcarea aeroportului a fost gratuită mai multe luni, dar și că nu merg stațiile de alimentare a mașinilor electrice.  „Mi s-a spus că în acest fel am adus un prejudiciu aeroportului. Eu am recepţionat parcarea nefuncţională şi a fost nevoie de o rescriere a programelor informatice, pentru a se putea face tranzacţiile. Mi s-a reproşat că nu funcţionează staţiile de încărcare a maşinilor electrice. Şi acum încercăm să procurăm nişte componente din China, pentru a le putea pune în funcţiune”, a încheiat Anghel.

Azi, de la ora 14.00, Alexandru Anghel va susține o conferință de presă la aeroportul din Ghimbav. Invitația către presă a fost transmisă în calitate de director al Regiei Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Asta în ciuda faptului că ieri, în piață, au fost lansate declarații din se înțelegea că el nu ar mai fi în funcție, după retragerea operatorului Dan Air de la Brașov.

Târgul propus de ROMATSA: pleacă Anghel, rămâne Dan Air

De altfel, Dan Air a transmis marți un comunicat prin care anunța că „se dezice de demersul autorităților locale și centrale de demitere a directorului Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav”.

„Am fost întrebat personal dacă demiterea directorului Alexandru Anghel ne va face să ne răzgândim și să rămânem la Brașov. Am fost surprins să aflu că cea mai bună soluție venită de la o autoritate centrală este demiterea directorului. O demitere nu va rezolva problema de fond a aeroportului”, a declarat directorul Dan Air Matt David.

În același comunicat el a ținut să precizeze că vinovatul principal pentru faptul că programul aeroportului nu a fost prelungit este ROMATSA, o declarație prin care, cel mai probabil, el vrea să „ușa deschisă” pentru o revenire pe Aeroportul Internațional Brașov.

1 Comentariu

  1. SE INVECE DI COSTRUIRE UNA TORRE DI CONTROLLO REMOTO (ARAD),SI FOSSE PROCEDUTO A COSTRUIRNE UNA TRADIZIONALE IN LOCO,FORSE MOLTE ALTRE COMPAGNIE SAREBBERO GIà OPERANTI SU BRASOV. QUESTO AEROPORTO E’ STATO BOICOTTATO GIA’ QUANDO SI ERA DECISO DI FARLO,GIUSTO PER ACCONTENTARE I CITTADNI DI BRASOV.LE RESPONSABILITA’ NON SONO DEL DIRETTORE,MA DELLE EMINENZE GRIGE CHE ALEGGIANO NEL PARLAMENTO RUMENO.UNA CLASSE POLITICA VERGOGNOSA.

1 Trackback / Pingback

  1. Cum a eșuat „lovitura de palat” de la Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Relația dintre directorul aeroportului și ROMATSA este una tensionată - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.