Directorul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Alexandru Anghel, a ieșit la contraatac. Telenovela revocării lui din funcție ar putea continua

După ce vineri, Consiliul Județean Brașov a anunțat că la nivelul Consiliului de Administrație al ROMATSA a fost luată decizia revocării din funcție a directorului Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, prin demararea în instanţă a acţiunii în răspundere împotriva mandatarului (a directorului), Alexandru Anghel a organizat vineri o conferință de presă în care a anunțat că nu există un document oficial în acest sens.

„Hotărârea privind revocarea mea nu era pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație, iar potrivit legislației se poate aproba doar ce este pe ordinea de zi De asemenea, după încheierea ședinței, nu a fost emisă și semnată de către președintele Consiliului de Administrație o hotărâre”, a declarat Anghel.

În plus, el susține că Daniel Micu, membru al Consiliului de Administrație, nu are dreptul să ocupe această poziție, având în vedere că este și salariat al ROMATSA.

„În contractul de mandat al membrilor Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Brașov se menționează că aceștia nu au voie să facă parte din entități care au relații comerciale cu aeroportul, iar ROMATSA este în această situație, având în vedere că ne-a emis o factură. Practic, de jumătate de an, mandatul domnului Micu este ilegal”, a declarat Anghel.

Pentru toate aceste aspecte, el a anunțat că va solicita un punct de vedere din partea Comisiei Juridice a Consiliului Județean Brașov.

Consiliul de Administrație spune că în 10 noiembrie îl notifică pe Anghel

În schimb, Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul – Internațional Brașov a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat că în data de 9 noiembrie a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

„În urma şedinţei, Consiliul de Administraţie a luat act de aspectele prezentate de către directorul general şi a votat demararea în instanţă a acţiunii în răspundere împotriva mandatarului (în speţă directorul general), conform art. 10, pct. b). din contractul acestuia de mandat. Conform articolului 7 alin. 5 din contractul de mandat al directorului general, în cazul în care Consiliul de Administraţie decide pornirea acţiunii în răspundere împotriva mandatarului, contractul de mandat încetează de drept în termen de 30 de zile de la data la care a fost notificat mandatarul cu privire la acest aspect. Notificarea va fi comunicată mandatarului în cursul zilei de 10 noiembrie 2023. Săptămâna viitoare va fi convocată o nouă şedinţă a Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav în cadrul căreia vom stabili ce atribuţii va avea directorul general în perioada celor 30 de zile. După consumarea celor 30 de zile, Consiliul de Administraţie va numi un director general interimar, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în comunicat.

Alexandru Anghel a menționat că până în jurul orei 13.00 nu a primit notificarea în cauză.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.