Elena Lasconi, primărița USR din Câmpulung Muscel, criticată dur de fiica ei. Mesajul teatral al tinerei a umplut internetul: „Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată”

Internetul din România a „luat foc” duminică, după ce Oana, fiica Elenei Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel și candidat USR la europarlamentare, și-a criticat dur mama pentru că a votat „Da” la referendumul pentru familie.

Oana şi-a transmis mesajul video pe rețelele de socializare și, cu un ton teatral, a spus că este „în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat «DA» la referendumului Coaliției pentru Familie pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie”.

Ba mai mult, tânăra care trăiește la Paris și care, pe rețelele sociale, se declară susținatoare a comunității LGBT, a spus că are „palpitații de câteva ore„.

Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă(…) Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie. Din acest moment, nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere„, a mai spus Oana, într-un ton la fel de teatral.

Mesajul tinerei vine după ce mama ei, Elena Lasconi, a spus sâmbătă, într-o emisiune televizată, că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradițională din anul 2018. Acest mesaj, de a semenea, a făcut înconjurul internetului și a creat dezbateri intense, aducând-o pe Lasconi (și implicit USR-ul) în prim-plan.

UPDATE – Ora 15.00: USR o retrage pe Elena Lasconi din fruntea candidaţilor pentru Parlamentul European

La câteva ore de când Oana a lansat mesajul critic la adresa mamei sale, producând mare valuri pe reţelele sociale, conducerea USR anunţă că internţionează să renunţe la Elena Lasconi ca deschizător de listă pentru alegerile europarlamentare din 2024.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii.

Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație”, a scris liderul USR, Cătălin Drulă, într-un anunţ oficial pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand, specialista USR în mesajele de opoziţie, a fost prima care a sărit să o critice pe Elena Lasconi

Tot sâmbătă, Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1 al Capitalei, a criticat-o și ea pe Elena Lasconi pe rețelele de socializare, transmițăndu-i:

„Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate”.

De menționat că „lecția de administrație” a fost dată de un primar fără reușite remarcabile, însă prezentă în spaţiul public prin tot felul de mesaje, majoritatea de opoziție față de… orice.

În plus, Clothide Armand este acuzată de Agenția Națională de Integritate pentru s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.