Primarul Brașovului, Allen Coliban, le-a tăiat accesul consilierilor locali la mai multe birouri din instituție. „Mai rău ca sistemul «big brother»”, spune un consilier local

De vineri, consilierii locali brașoveni nu mai pot urca la birourile departamentelor și serviciilor din Primăria Brașov. Cartelele electronice care le permiteau să treacă de turnichetele montate între parter etajul 1 le-au fost blocate.

„Începând de vineri, consilierii locali nu mai avem voie să mergem la departamentele de specialitate din Primăria Brașov. Pentru a putea discuta cu reprezentanții serviciilor de specialitate, trebuie să îi chemăm la parter. Allen Coliban, care promitea că «deschide» primăria către fiecare brașovean și era promotorul transparenței și al relațiilor directe cu fiecare cetățean a ajuns să îngrădească și să submineze autoritatea Consiliului Local Brașov, forul deliberativ al orașului. Practic, deși interpelările noastre sunt depuse la registratură, în format scris, primarul dorește monitorizarea noastră la fiecare pas, la fiecare dialog cu șefii departamentelor de specialitate din Primărie, mai rău ca sistemul «big brother»”, a declarat liderul Grupului PSD din Consiliul Local Brașov, Alexandra Crivineanu.

Odată cu intrarea în vigoare a noii reguli, aleșii locali pot intra în primărie și au acces numai la spațiile de la parter, unde este Biroul Relații Consilieri. De acolo ei pot chema un funcționar, pentru a avea o discuție despre o problemă a orașului, iar acesta poate sau nu să coboare.

Decizia primarului vine după disputa aprinsă din ultima şedinţă a Consiliului Local, când edilul a propus demiterea viceprimarului Sebastian Rusu, iar decizia a fost amânată din cauza faptului că majoritatea PSD – PNL a părăsit sala/ şedinţa, neexistând astfel cvorum pentru vot.

Pe de altă parte, primarul Allen Coliban pare să fi preluat modelul primăriei Sectorului I, unde colega sa de partid, Clotilde Armand, a luat o măsură similară. De precizat că edilul a apelat la această măsură deşi, în campania electorală pentru Primăria municipiului Braşov a promis transparenţă totală şi deschiderea primăriei către toţi cetăţenii.

Am solicitat primarului şi Primăriei municipiului Braşov un punct de vedere cu privire la această situaţie şi aşteptăm răspunsul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.