Atac cibernetic la RATBV. Societatea de transport public din Brașov are dificultăți în emiterea titlurilor de călătorie

Din cauza unui atac cibernetic, RATBV întâmpină dificultăți la emiterea titlurilor de călătorie, a anunțat compania în urmă cu puțin timp. Incidentul nu a vizat direct RATBV, ci un furnizor de sisteme informatice al societății noastre, afectând însă și activitatea de programare și urmărire a vehiculelor de transport public de călători.

Din cauza unui atac cibernetic produs asupra infrastructurii IT a unuia dintre furnizorii de sisteme informatice pentru RATBV, societatea întâmpină în prezent unele dificultăți în desfășurarea activităților de eliberare și încărcare carduri de transport, precum și în programarea vehiculelor pentru îndeplinirea planului de transport. Incidentul produs zilele trecute, care a afectat și alte societăți de transport public din țară, a impus luarea unor măsuri de eliminare a riscurilor specifice, fiind afectate parțial activitățile de ticketing și cele de programare și urmărire a vehiculelor aflate în circulație.

„Menționăm faptul că datele nici unui călător și ale nici unei firme colaboratoare nu au fost afectate de acest incident și îi asigurăm pe toți clienții ori partenerii RATBV că acțiunile întreprinse au dus la securizarea bazelor noastre de date. De la momentul producerii incidentului cibernetic, RATBV a depus toate eforturile pentru remedierea situației, angajații firmei lucrând în regim permanent, astfel că până la acest moment s-au înregistrat progrese semnificative pentru reluarea activităților perturbate. Având în vedere complexitatea sistemelor informatice ale RATBV, repunerea acestora în funcțiune în condiții de maximă siguranță cibernetică este o activitate laborioasă, astfel încât este dificil de determinat cu precizie momentul finalizării procedurilor de remediere. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat călătorilor și îi asigurăm că în scurt timp vor fi înlăturate toate disfuncționalitățile de natură a afecta calitatea serviciului de transport public oferit de RATBV.”, a anunțat RATBV.

Până la soluționarea disfuncționalităților existente în sistemul de ticketing, beneficiarii de gratuități la transportul public pot călători în baza documentelor justificative.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.