Aeroportul Internațional Brașov urmează să treacă la program de 16 ore, din 15 ianuarie 2024. Se va întâmpla?

Peste patru zile, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav ar urma să treacă la programul de 16 ore, începând din 15 ianuarie. Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a anunțat că există documente în acest sens, iar resursa umană este asigurată. Totuși, potrivit unor surse, încă nu au fost încheiate toate demersurile pentru extinderea programului.

Din data de 15 ianuarie, programul va fi prelungit. Există documente în acest sens, există oameni pregătiți și oameni care așteaptă să lucreze. Acuma, sigur, întrebarea este economică. Noi stăm la masă și discutăm, în condițiile în care nu ai trafic aerian, în condițiile în care este iarnă, în condițiile în care probabil de abia din aprilie vor începe și alți operatori să opereze pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”, a declarat Șerban Todorică Radio Brașov FM.

Deocamdată, singurul document făcut public despre extinderea programului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav este o adresă transmisă în 29 noiembrie de ROMATSA către Consiliul Județean Brașov și către conducerea Aeroportului, în care furnizorul de servicii aeriene (ROMATSA) anunța că „vă reconfirmăm şi prin prezenta adresă că ROMATSA va întreprinde toate demersurile necesare care îi revin în responsabilitate pentru implementarea noului program începând cu această dată”.

Mesaj derutant din partea Consiliului Județean Brașov

În schimb, potrivit unor surse, chiar dacă mai sunt câteva zile până la trecerea programului, încă nu a fost transmisă o notificare oficială din partea ROMATSA, iar pentru noul program nu a fost actualizat deocamdată.

Acordul dintre furnizorul de servicii aeriene și Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este necesar astfel încât aeroportul să poată plăti serviciile pentru 16 ore, nu pentru 12 ore cum este prevăzut acum.

Totuși, este posibil ca aceste probleme birocratice să se rezolve pe ultima sută de metri.

Pe de altă parte, este posibil ca și Consiliul Județean Brașov să aibă interesul să mai tragă puțin de timp, din moment de ce în declarația amintită, Șerban Todorică a spus că abia din luna aprilie ar putea să vină noi operatori pe aeroport.

Ce facem? Mărim programul, stăm în aeroport fără să facem nimic sau luăm decizii responsabile, bazate pe cheltuirea eficientă a banului public?”, a declarat Todorică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.