Autostrada Făgăraș – Sibiu, gata la începutul anului 2028. Compania Națională de Administrare Rutieră a emis ordinele de începere pentru toate cele patru loturi

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat vineri că au fost emise ordinele de începere pentru faza de proiectare pentru ultimele două loturi ale autostrăzii Sibiu – Făgăraș, respectiv pentru cele din județul Sibiu. Astfel, potrivit declarației reprezentantului CNAIR, pe data de 26 februarie va începe proiectarea și pe tronsoanele 1 și 2 ale autostrăzii Sibiu – Făgăraș, parte a din A 13.

„Practic în acest moment pentru toate cele 4 tronsoane (68,04 km) a fost emis Ordin de Începere pentru fazele de proiectare, care vor avea o durată de 12 luni. Pentru tronsonul 3 faza de proiectare a început în data de 16 octombrie 2023, iar pentru tronsonul 4 proiectarea a început în data de 15 ianuarie 2024”, a precizat reprezentantul CNAIR.

Ulterior finalizării Proiectelor Tehnice se va intra în faza de execuție a lucrărilor pe toate cele 4 tronsoane, care va dura 36 de luni. Practic, proiectarea și execuția se va încheia la începutul anului 2028.

. Antreprenorul turc (Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS) are la dispoziție 6,4 miliarde de lei (fără TVA) pentru construcția întregii secțiuni Sibiu – Făgăraș a A13:

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ 105G) în lungime de 14,25 km,

Tronsonul 2: Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km,

Tronsonul 3 (Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) în lungime de 17,61 km,

Tronsonul 4 (Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) la care se adaugă drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).

Finanțarea este asigurată din Programul Transport (PT), iar pe traseul acestei secțiuni urmează să fie construite:

  • 7 noduri rutiere: Boita, Avrig, Arpașu, Victoria, Sâmbăta, Ileni, Fagaraș;
  • 24 poduri peste Autostrada Sibiu Făgăraș;
  • 63 poduri peste alte tipuri de obstacole (cursuri apa, drumuri)
  • 3 poduri pe drum de legatura intre Autostrada Sibiu- Făgăraș și DN1
  • 12 viaducte pe autostrada Sibiu – Făgăraș;
  • 2 Centre de întreținere și coordonare;
  • 1 punct de sprijin;
  • 2 spatii de servicii S3;
  • 2 spatii de servicii S1.

1 Trackback / Pingback

  1. Autostrada Făgăraș – Sibiu, gata la începutul anului 2028. Compania Națională de Administrare Rutieră a emis ordinele de începere pentru toate cele patru loturi - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.