Site icon

Brașovul ar putea scăpa de aspectul „de bazar” de pe strada Republicii. Ce reguli a propus Primăria Brașov

Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică noul Regulament de organizare și desfășurare a activității de publicitate, reclamă și afișaj în oraș, iar observațiile și propunerile din partea brașovenilor fiind așteptate de municipalitate până în 26 ianuarie. Prin introducerea acestui regulament, municipalitatea vrea să elimine mijloaele publicitare care afectează imaginea clădirilor, astfel încât zonele urbane să nu mai aibă aspectul strident.

Prin regulament sunt stabilite două zone de publicitate: zonele de publicitate restrânsă (ZPR) și zonele de publicitate lărgită  (ZPL) și sunt instituite o serie de norme privind amplasarea mijloacelor publicitare.

În proiectul lansat în dezbatere publică se arată că în zonele de publicitate restrânsă sunt permise doar firmele, echipamente mobile de informare, cum ar fi portative meniu; publicitatea pe mobilierul urban; steagurile publicitare pentru evenimente naționale și locale; publicitate pe mesh-urile și împrejmuirile aferente șantierelor; panourile de informare turistică; publicitate temporară și proiectele publicitare speciale și panourile/structurile destinate amplasării afișelor publicitare și anunțurilor de mică publicitate.

În restul orașului sunt permise firmele (zonele de publicitate lărgită), echipamentele mobile de informare; publicitate pe mobilierul urban; steaguri publicitare pentru evenimente naționale și locale; publicitate pe mesh-urile și împrejmuirile aferente șantierelor; panourile de informare turistică; publicitatea temporară și proiectele publicitare speciale; panourile/structurile destinate amplasării afișelor publicitare și anunțurilor de mică publicitate.

Care sunt zonele de publicitate restrânse:

Ce reguli sunt propuse pentru amplasarea firmelor în zonele de publicitate restrânsă:

Brașovenii pot trimite propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ pe e-mail infopublice@brasovcity.ro, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Joi, 8.00- 14.00,Vineri de la 8.00-13.00).

Exit mobile version