Minicomplexul cu patinoar și bazin din Parcul Tractorul, în avizare la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. Proiectul a fost criticat primarul Brașovului

Anunțat în urmă cu mai mulți ani și criticat de primarul Brașovului, Allen Coliban, proiectul minicomplexului sportiv din Parcul Tractorul, care include un bazin și un patinoar, este acum în etapa obținerii acordului din partea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brașov pentru studiul de fezabilitate. Dosarul a fost depus la APM Brașov de Direcția de Administrare a Infrastructurii Sportive din cadrul Primăriei Brașov.

Conform proiectului, minicomplexul sportiv va include un patinoar pentru hochei şi un bazin pentru polo. Acestea vor vi amenajate în două clădiri cu subsol și parter înalt. Cu excepția celor două săli de sport, celelalte construcții ale ansamblului vor fi complet îngropate, planșeul superior reprezentând o terasă înnierbată circulabilă, la nivelul cotei de călcare a parcului.

Reamintim că în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 29 decembrie 2023, când a fost întrebat care este stadiul acestui proiect, a cărui pregătire a început în urmă cu mai mulți ani, primarul Brașovului, Allen Coliban a declarat că „există un Studiu de fezabilitate nefinalizat la Direcția de Infrastructură Sportivă (Direcția de Administrare a Infrastructurii Sportive – n.red.), un Studiu de fezabilitate care nu are avizele necesare, un studiu care propune o intervenție într-o zonă verde, într-un parc, care a ridicat numeroase semne de întrebare și reacții negative din partea locuitorilor din zonă”.

Conform documentației depuse la APM Brașov, valoarea proiectului este estimată la 3,572 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.