Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, pregătit pentru Schengen. Asigurările au fost date de ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este pregătit pentru aderarea României la Spațiul Schengen aerian, începând cu data de 31 martie 2024. Asigurările au fost date vineri de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, după ședința directorilor generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România. De altfel, precizat ministrul, aeroportul din Brașov, a fost proiectat pentru a respecta cerințele Schengen, astfel că nu va mai fi nevoie de investiții.

„Mai este nevoie doar de pregătirea unor documentații și de stabilirea fluxurilor specifice, însă nu va fi nevoie de investiții majore”, a explicat Adrian Veștea.

Pregătite pentru Schengen sunt și celelalte aeroporturi regionale din România, a anunțat președintele Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo.

„Este o măsură care va fluidiza traficul în mod considerabil și va veni cu beneficii pentru pasageri. Pentru zborurile în interiorul zonei Schengen aceștia nu vor mai trece prin controalele Poliției de Frontieră, nici la plecare și nici la destinație, ceea ce va însemna un timp mai scurt petrecut în aeroport. În perioada următoare vom colabora cu Poliția de Frontieră, cu Direcțiile Regionale Vamale din cadrul Autorității Vamale Române și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru recertificarea fluxurilor în aeroporturi și pentru actualizarea procedurilor. Pe parcursul anului 2023 aeroporturile din România au înregistrat un total de 24.593.281 de pasageri, din care aproape 8% au călătorit pe rute interne și restul de 92% pe rute externe. După aderarea României la Schengen traficul înregistrat de aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen și 70% Schengen”, a declarat David Ciceo.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.