Atac cibernetic la mai multe spitale din România. Serviciile medicale nu pot fi înregistrate în sistem, iar camerele de gardă sunt pline

15 spitale nu pot raporta servicii medicale, iar pacienții așteaptă în camerele de gardă după ce luni dimineață ar fi fost un atac cibernetic, potrivit Digi24.

Din primele date, printre cele 15 spitale, cel puțin trei sunt din București, respectiv Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni

Aceste spitale au închiriat acest sistem pentru serviciile medicale de la o firmă IT al cărei server ar fi fost atacat în această dimineață. Astfel, serviciile medicale oferite pacienţilor care se prezintă la camerele de gardpă sau sunt internaţi în aceste zile, nu pot fi înregistrate în sistem, iar spitalele riscă să nu le poată deconta la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

La Institutul Marius Nasta sunt foarte mulți pacienți care așteaptă la camera de gardă pentru că nu se poate opera niciun serviciu în acest sistem, potrivit Digi24.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.