FOTO. Aterizare în premieră la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Până în luna mai, NATO vrea să dezvolte un port aerian de debarcare

Foto: Aigle Mission

Un avion militar de transport C 130 (aeronavă militară de transport) aparținând Forțelor Aeriene și Spațiale Franceze a aterizat luni pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Este pentru prima oară când o aeronavă de acest tip aterizează la Ghimbav și ar putea fi urmată de aeronave și mai mari, relatează defenseromania.ro.

Potrivit misiunii franceze Aigle, „pentru prima dată de la înfiinţarea misiunii, luni, 25 martie, un avion militar francez de logistică a aterizat pe aeroportul din Braşov. Este vorba despre un Boeing C-130 a Forțelor Aeriene și Spațiale”.

Până în prezent, militarii grupului tactic au aterizat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța, aflată la o distanţă de 10 ore de mers cu mașina de Cincu, unde este dislocat Grupul de Luptă Multinațional al NATO, condus de Franța.

Foto: Aigle Mission

Acest nou aeroport, situat la doar o oră și jumătate cu mașina de Cincu, le va permite aliaților NATO să aibă mai multe rotații de personal și echipamente. El reprezintă un nou pas în postura defensivă și de descurajare a apărării Europei de Est.

Planul este ca, până în luna mai, la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav să fie creat un pod aerian de debarcare (APOD), care va permite ca pe noul aeroport din județ să opereze și avioane de mari dimensiuni A440 Atlas de transport și A330 MRTT de realimentare aeriană. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.