În perioada 14 – 5 aprilie, brașovenii și turiștii pasionați de istoria vestimentară pot vizita o expoziție inedită la Centrul Cultural Reduta. Astfel, în perioada amintită, în sala Arcadia a centrului pot fi văzute produse textile inspirate din motivele ceangăilor din Moldova, Ghimeș și Țara Bârsei, precum și a secuilor din județul Harghita.
Ceangăii (în maghiară csángók, în germană Tschangos sau Tschangonen) sunt un grup etnografic maghiar format astăzi din trei populații cu localizări geografice diferite:
– ceangăii din Moldova (în maghiară Moldvai csángók), de confesiune romano-catolică și de naționalitate română, ceangăiască sau maghiară;
– ceangăii din zona Ghimeș, județul Bacău (în maghiară Gyimesi csángók), de confesiune romano-catolică și de naționalitate ceangăiască sau maghiară;
– ceangăii din zona Șapte Sate (Săcele și Tărlungeni) din Țara Bârsei, județul Brașov (în maghiară Hétfalusi csángók), de confesiune evanghelică luterană și de naționalitate maghiară.
În comparație cu cultura populară maghiară, cultura populară ceangăiască este mai arhaică, păstrând elemente din Evul Mediu. Deși portul actual ceangăiesc al femeilor corespunde tipologic celui românesc din vestul Moldovei, cel al bărbaților păstrează influențe ale portului ungar din est.