Flavia Boghiu a făcut un pas înapoi: s-a retras din cursa electorală după ce a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție. Din funcția de viceprimar al Brașovului este suspendată

După ce a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție în Dosarul Amural, viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu a anunțat că nu mai candidează la alegerile locale din 9 iunie (ea ocupa locul al doilea pe lista USR pentru Consiliul Local Brașov). Totuși, ea a menționat de decizia de a se retrage din competiția electorală din motive medicale, nu ca urmare a deschiderii procesului de corupție.

„Aleg să nu mai candidez în aceste alegeri locale – decizie personală pe care am luat-o în baza situației medicale, având în vedere că sunt însărcinată și este o sarcină cu risc”, a scris Flavia Boghiu pe Facebook.

De asemenea, ea a ținut să precizeze că „în acest moment raporturile de muncă din Primăria Brașov sunt suspendate și nu mai exercit atribuții publice”. Trebuie menționat însă că, potrivit legislației, în perioada concediului medical se suspendă contractul individual de muncă.

Pe de altă parte, Flavia Boghiu a ținut să menționeze că ancheta Direcția Națională Anticorupție și procesul în care a fost chemată în judecată pentru fapte de corupție fac parte „dintr-o vânătoare politică, plângerea penală fiind făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, alături de mafiotul imobiliar Garbis Vicențiu Kehayian, același care a declarat în presă că a pierdut 40 de milioane de euro pentru că nu i-am mai permis să distrugă dealurile din Schei cu mii de apartamente”.

Reamintim că în 6 februarie Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov a anunțat că a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectele BOGHIU FLAVIA-RAMONA, viceprimar al municipiului Brașov și MANOLACHE CRISTINE, șef al Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Brașov, pentru săvârșirea a câte unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Ulterior, în 23 aprilie, la Tribunalului Brașov a fost începută acțiunea în instanță, fără însă a fi stabilit primul termen de judecată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.