FOTO. „Berzele urbane” de la Ghimbav s-au întors acasă. Au multă treabă în această perioadă

De regulă cuiburile de barză pot fi văzute în sate sau între localități, acolo unde circulaţia este ceva ai redusă. Există însă și excepții, adică „berze urbane”, iar acestea pot fi văzute în judeţul Braşov, la Ghimbav.

Aici, chiar în centrul orașului, o pereche de berze și-a făcut cuib pe trunchiul unui arbore de lângă Biserica Evanghelică. De altfel, autorităţile au păstrat arborele pe alee tocmai pentru a le permite să se întoarcă în fiecare an la cuib, în locul ştiut.

De cel puţin trei ani, în fiecare primăvară, barza și bărzoiul s-au întors acasă, pentru a depune ouă, pentru a-și creşte puii și pentru a-i duce în august în țările calde.

Cele două berze au apărut și anul acesta în Ghimbav. Ei au venit destul de devreme, spre finalul lunii martie, iar de atunci au multă treabă: a început „curățenia de primăvară” în cuib.

Dar, chiar dacă sunt tot într-o grabă, cele două păsări îşi fac timp să mai „stea la poze”, spre bucuria ghimbășenilor, care, după ce au aflat că în alte zone ale României „a venit barza” se întrebau: „Când vine și la noi?”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.