Procesul de recrutare și selecție pentru cele cinci poziții în noul Consiliu de Administrație al aeroportului de la Ghimbav este popularizat de către consilierii județeni USR, care își propun să atragă candidați valoroși

Consiliul Județean Brașov a demarat procesul de recrutare și selecție pentru ocuparea a cinci poziții vacante în Consiliul de Administrație (CA) al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav” pentru mandatul 2024-2028. Această mișcare vine în contextul în care mandatul actualului Consiliu de Administrație expiră pe 28 mai 2024. (*Articol al USR Brașov)

„Vrem management performant la aeroport, vrem în noul CA oameni competenți care să contribuie la dezvoltarea aeroportului. Sper să se termine cu foștii politicieni și angajați ai ROMATSA.” a declarat consilierul județean USR Ovidiu Paraschivescu, care și-a propus să popularizeze procesul de recrutare și selecție a membrilor noului CA al Aeroportului.

După evoluția sub așteptări a actualului Consiliului de Administrație al aeroportului de la Ghimbav, Consiliul Județean Brașov trebuie să se asigure că membrii noului CA vor avea capacitatea de a dezvolta cu adevărat acest obiectiv și de a-l aduce la nivelul de performanță pe care îl merită brașovenii.

De asemenea, consilierii județeni ai USR consideră că membrii CA trebuie plătiți suficient de bine încât aeroportul să fie un angajator atractiv pentru specialiști cu adevărat valoroși, capabili să realizeze obiective importante precum respectarea nivelului veniturilor și cheltuielilor aeroportului conform planului de afaceri, realizarea unui masterplan al aeroportului și dezvoltarea de capabilități în direcția de transporturi cargo.

Candidații trebuie să aibă studii superioare şi experienţă în domeniul ştiinţelor inginereşti, economice, sociale, juridice sau în domeniul de activitate al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav” de cel puţin 7 ani, minimum 5 ani vechime în administrarea sau managementul unor regii autonome sau societăţi, inclusiv societăţi din sectorul privat, nu se află în conflict de interese care să îi facă incompatibili cu exercitarea funcției de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav”, îndeplinesc criteriile conform prevederilor art. 4 din O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice etc. Toate detaliile legate de procesul de recrutare și selecție pot fi vizualizate pe site-ul Consiliului Județean Brașov.

Grupul USR va oferi viitorului Consiliu de Administrație tot sprijinul de care va avea nevoie pentru ca aeroportul să se dezvolte la nivelul pe care-l merită brașovenii.

*Articol al USR Brașov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.