Încă o cercetare DNA la Primăria Brașov. Un consilier local, martor în „Dosarul Lacea”

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au intrat pe fir în cazul achiziționării de către municipiul Brașov a unui imobil de pe strada Constantin Lacea din Șchei. Anunțul a fost făcut de consilierul local Ciprian Chiricheș (PNL), care a precizat că în 16 mai a fost chemat de procurori, în calitate de martor. El a menționat că procurorii DNA s-au sesizat „in rem” (din proprie inițiativă, asupra faptei nu a persoanei) şi este cercetat un posibil abuz de putere.

Conform consilierului local, după ce a fost adoptată hotărârea de Consiliului Local Brașov privind achiziționarea imobilului în cauză (prin exercitarea dreptului de preemțiune), persoane care contestau calitatea de proprietar a celor care au vândut imobilul municipiului Brașov au deschis acțiune în instanță și au obținut o ordonanță președențială de suspendare a tranzacției.

„Cu toate acestea a fost încheiat contractul de vânzare cumpărare. În plus, Prefectura Brașov a solicitat reanalizarea hotărârii de Consiliu Local prin care a fost aprobată achiziționarea imobilului, lucru care nu s-a întâmplat. În aceste condiții, procurorii au început cercetările în această speță”, a declarat Chiricheș.

De cealaltă parte, primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că nu i s-a adus la cunoștință faptul că a fost începută o cercetare în acest dosar. De asemenea, el i-a acuzat pe liberali că ar fi în spatele unui astfel de demers.

Reamintim că la Primăria Brașov este în derulare o anchetă DNA privind „Dosarul Catacombele”, în care viceprimarul Flavia Boghiu este cercetată pentru modul în care catacombele de după ziduri au fost atribuite gratuit Asociației Amural.

1 Trackback / Pingback

  1. Încă o cercetare DNA la Primăria Brașov. Un consilier local, martor în „Dosarul Lacea” - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.