Podul de pe DJ 112 stă să cadă. CJ Braşov impune restricţii de circulaţie pe singura cale de acces spre Podul Oltului-Hărman

Autovehiculele cu o greutate mai mare de 3,5 tone vor avea interdicţie de a circula pe podul de pe drumul judeţean de la intrarea în localitatea Podul Oltului, în comuna Hărman. Consiliul Judeţean Braşov a impus această restricţie de tonaj la pe DJ 112, la km 7+210, din cauza stării avansate de degradare în care se află podul.

Restricţia va fi valabilă până la începerea lucrărilor de reconstrucţie a arterei.

Acest pod reprezintă singura cale de acces dinspre centrul de comună spre satul Podu Oltului.

Montarea panourilor de avertizare şi informare va ȋncepe ȋn data de 20 mai şi va dura câteva zile, ȋn funcție de condițiile meteorologice, a anunţat Consiliul Judeţean.

Se vor monta panouri de avertizare şi informare:

  • pe Drumul Naţional 11, la intersecţia cu DJ 112 – la intrarea în localitatea Hărman din DN 11;
  • la intersecția drumurilor județene DJ 108, DJ 112 şi DJ 112A, în centrul localităţii Hărman;
  • pe DJ 112, la ieşirea din localitatea Hărman spre localitatea Podu Oltului. 

Acest pod, cu o vechime de peste o sută de ani, a ajuns într-o stare precară atât a căii de rulare, cât şi a fundaţiilor, ce nu mai permit reparaţii. Astfel, sunt necesare măsuri de protecţie prin limitarea masei autovehiculelor, până la construirea unui pod nou, susâin reprezentanţii Conciliului JUdeţean Braşov.

Un proiect de durată

Despre calitatea podului de la Podu Oltului se vorbeşte încă din 2021, când a fost realizat un proiect pentru reconstrucţia lui. Lucrările au fost însă amânate de mai multe ori, astfel că, la începutul acestui an, Consiliul Judeţean a solicitat reactualizarea indicatorilor tehnico-economici. Aceştia au fost aprobaţi la finalul lunii februarie.

Conform indicatorilor tehnico-economici actualizaţi, pentru construirea noului pod va fi nevoie de 27.383.236 lei (cu tot cu TVA), iar finanţarea va fi asigurată din bugetul judeţului.

Noul pod se va realiza pe amplasamentul celui existent, va avea trei deschideri cu o lungime totală de 112,15 m şi o lăţime totală de 13,50 m (suprafaţă carosabilă – 8,6 m, trotuare – 2,2 m). Din documentaţia aferentă proiectului de hotărâre, rezultă că lucrările vor dura 2 ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.