Se duce poleiala de pe AUR Brașov. Gabriela Urse începe să „dea din casă”, candidații se retrag, morții semnează

După o perioadă în care a dat impresia că este un partid disciplinat, AUR Brașov seamănă acum mai mult cu un „cuib de viespi”, iar lucrurile nepotrivite încep să iasă la iveală. După ce a fost „retrasă”, Gabriela Urse a început să „dea din casă”. Un alt candidat a decis să se retragă din cursa pentru Consiliul Județean Brașov. S-au retras candidați și de pe lista respinsă de la Ghimbav.


Astfel, după ce Gabriela Urse, a fost „retrasă” de pe lista pentru Consiliul Local Brașov, aceasta a povestit într-o emisiune difuzată de Radio Brașov ce se întâmplă în AUR. Ba mai mult, ea acuză un blat la Brașov, dând de înțeles că înțelegerea a fost făcută între PNL și AUR.

„Nu cred că eu aș fi reprezentat un real pericol (pentru funcția de primar – n.red). Ar fi venit foarte multe voturi către mine din zona electoratului PSD și a PNL și, aici vorbesc despre susținătorii PNL-ului vechi. Cred cu tărie că există un blat la Brașov. Mai cred cu tărie că dacă aș fi rămas pe o poziție eligibilă pe lista pentru Consiliul Local Brașov s-ar fi stricat unele jocuri. Cu siguranță, AUR ar fi luat mai mult de două mandate”, a declarat Urse.

Gabriela Urse a menționat și faptul că în luna martie, Ana Loredana Predescu a fost înlocuită din funcția de coordonator la nivel județean cu Mihai Jereb (căruia i se spune Make).

„Mi s-a solicitat să merg la București, pentru a realiza niște filmulețe cu programul meu electoral. Am respectat absolut toate criteriile. Dar, într-un final, înainte de conferința de presă, am fost chemată de domnul care face parte din corpul de control al președintelui partidului, George Simion, venit să ne monitorizeze pe noi. Mi s-a spus că ar fi bine să fac un pas în spate, iar la Brașov candidat ar trebui să fie Dan Tănasă, pentru că el ar putea lupta mai bine cu partidul comasat. Dar, de patru ani aud că ar trebui să luptăm cu «partidul comasat», cu PNL – PSD și, mai nou cu USR – PMP – Forța Dreptei, că acesta «partid comasat» este dușmanul nostru de moarte, dar noi nu venim cu soluții clare, cu proiecte. Trebuia să mi se solicite retragerea printr-un act oficial, semnat de președintele partidului. Dar, nu a fost așa. Noul candidat a fost «numit» într-o conferință de presă, nu prin act oficial”, a declarat Urse.

Urse a spus că, inițial, ea ar fi urmat să fie pe locul al doilea pe lista pentru Consiliul Local Brașov, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Make, cel care „taie și spânzură” la Brașov

Pe de altă parte, tot joi, 2 mai, unul dintre candidații AUR pentru Consiliul Județean Brașov, Dragoș Dragomir, a anunțat că se retrage de pe listele pentru Consiliul Județean Brașov și Consiliul Local Brașov.

„Am decis să mă retrag din listele AUR pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Brașov datorită modului în care candidaturile au fost gestionate de către Mihai Jereb (Make), președinte interimar AUR Brașov. Acesta a favorizat criterii financiare în selecția candidaților eligibili, o abordare cu care nu sunt de acord. De asemenea, sunt dezamăgit de includerea unor persoane necunoscute activității partidului și de lipsa de transparență în procesul de selecție. Contribuția substanțială a doamnelor Felicia Akkaya și Ana Predescu la organizarea partidului în Brașov a fost subminată, iar managementul central a tratat filiala locală fără respect pentru principiile și munca noastră. Aceste nereguli m-au determinat să iau decizia de a renunța la candidatură. Voi reveni cu toate detaliile din spatele poveștii după ce fac toți pașii legali în ceea ce privește retragerea cât și sesizarea instituțiilor competente cu privire la anumite aspecte”, a anunțat Dragoș Dragomir.

Situație ridicolă la Ghimbav

La Ghimbav, situația AUR este și mai gravă. Acolo, un membru al biroului electoral local a descoperit că o rudă decedată de mai bine de un an a „semnat” pe listele de susținători AUR. Listele au fost verificate, au fost descoperite mai multe nereguli, astfel că dosarele de candidatură pentru funcția de primar al Ghimbavului și pentru Consiliul Local Ghimbav au fost respinse de două ori.

Prima decizie de respingere a fost emisă în 29 aprilie, iar AUR a revenit cu noi semnături, respinse și acestea în 30 aprilie.

Pe de altă parte, din 29 aprilie, până în 30 aprilie, trei candidați pentru Consiliul Local Ghimbav și-au retras candidaturile, respectiv Pleșca Emilian (care era și candidat pentru funcția de primar), Munteanu Iulian și Spinean Ionel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.