VIDEO. Ședința de îndată a Consiliului Local Brașov s-a transformată într-o discuție. Social-democrații și liberalii nu s-au prezentat. Care au fost argumentele lor

Convocată în primă fază pe Facebook, apoi și printr-un mail către consilierii locali, ședința de îndată a Consiliului Local Brașov, programată pentru joi nu s-a putut desfășura. Consilierii locali PNL și PSD nu s-au prezentat, ei motivând boicotul prin faptul că nu s-a justificat urgența, iar convocarea nu s-a făcut conform Codului administrativ.

În aceste condiții, după ce a fost făcută prezența, secretarul orașului Adriana Trandafir, a anunțat că ședința nu este statutară, dar și faptul că nu există aviz din partea comisiilor de specialitate, astfel că proiectele nu pot fi supuse aprobării.

Oficial, ședința a fost închisă, iar primarul Brașovului, Allen Coliban, a spus că, având în vedere că în sală sunt și cetățeni, vor fi prezentate proiectele sub forma unei „discuții”.

„Sunt proiecte care au mai fost supuse dezbaterii publice. Având în vedere că sunt și brașoveni în sală, cred că este bine să le prezentăm și să avem o discuție pe marginea proiectelor incluse de pe ordinea de zi”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Cum au argumentat consilierii PSD și PNL neparticiparea la ședința de plen

Cu două ore înainte de ședința de plen, liderul Grupului PSD din Consiliul Local Brașov, Alexandra Crivineanu, împreună cu Pamela Diaconu (consilier local PNL), au anunțat că aleșii din cele două partide nu vor participa la ședință.

„Ședința de astăzi a fost convocată marți, pe Facebook, fără a informa consilierii locali, cum era normal. Noi am primit ordinea de zi la distanță de 24 de ore după ce a informat brașovenii. Este ședință de îndată. Nu se justifică urgența, în condițiile în care noi ne-am mai exprimat opinia și votul pe aceste puncte. Allen Coliban transformă ședințele de Consiliu Local, ca arme electorale. Cât timp proiectele nu respectă legea, nu vom da curs convocărilor”, a declarat Crivineanu.

Ea a menționat că în anii 2022 și 2023 au fost convocate, în total, 29 de ședințe de plen de îndată.

Pe de altă parte, Pamela Diaconu a explicat că inițial, ședința a fost anunțată pe rețelele de socializare, apoi, miercuri dimineața, la ora 8.30, a fost trimis un mail prin care consilierii locali au fost anunțați că joi, la ora 12.00, se va desfășura o ședință de îndată.

„Conform Codului administrativ, convocarea ședinței de plen se face prin dispoziție de primar. Noi nu am primit un astfel de document. De asemenea, conform Codului Administrativ, ședințele de îndată se convoacă în cazuri de forță majoră sau a unor urgențe, iar proiectele introduse pe ordinea de zi nu respectă aceste cerințe, ele putând fi discutate și în ședințele ordinare, așa cum s-a făcut și până acum. Având în vedere că această ședință nu a fost convocată conform prevederilor legale, dacă am participa am putea fi complici la o ilegalitate”, a spus Diaconu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.