BACALAUREAT 2024. Un tânăr din Făgăraș a încercat să copieze la Bac prin „metoda live”. Va avea timp să își rafineze tehnica

Absolvenții de liceu au început, în 1 iulie, probele scrise la examenul de Bacalaureat. Dacă luni, la prima prima probă, cea de Limba și literatura română, în județul Brașov nu au fost probleme, marți, la proba obligatorie a profilului (matematică pentru filierele teoretică și tehnologică și istorie pentru ce avocațională) au eliminați din examen trei candidați.

„Aceștia au fost depistați în timpul probei cu dispozitive audio-video asupra lor. La un centru din Făgăraș un candidat avea pe sub îmbrăcăminte o mini cameră video și transmitea imagini în exterior și o cască audio la care urma să recepționeze rezolvarea subiectelor. Toți cei trei candidați nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni de examen pentru tentativă de fraudă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Valentin Bucur.

La proba obligatorie profilului, în județul Brașov s-au înscris 3.254 de candidați și au fost prezenți 3.197. 45 de absolvenți de liceu au lipsit, iar alți trei au fost eliminați. La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (Limba
și literatura română), în județul Brașov au fost prezenți 3.192 de candidați (peste 99% din totalul candidaților înscriși). Au absentat 26 de candidați.

Rezultatele finale se vor afișa în 12 iulie


Următoarele examene scrise vor fi joi, 4 iulie, (proba la alegere a profilului și a specializării) și vineri, 5 iulie (Limba și literatura maternă).
Primele rezultate vor fi comunicate în data de 8 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.