Dosar penal, în cazul unul cal rănit intenționat de proprietarul său. Animalul se va reface la un adăpost din Vulcan

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Braşov au deschis un dosar penal pentru „rănire cu intenţie a animalelor”, după ce au văzut, în mediul virtual, imagini cu un cal care nu ar fi fost îngrijit corespunzător.

Conform unui comunicat remis, miercuri, de IPJ Braşov, poliţiştii de la Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi, în urma verificărilor efectuate, au identificat proprietarul animalului, un bărbat, de 37 de ani, din oraşul Râşnov.

“Astfel, o echipă operativă s-a deplasat la locuinţa acestuia pentru a verifica starea de sănătate şi condiţiile de care dispune exemplarul cabalin. La faţa locului, după ce a fost examinat clinic, poliţiştii au constat că exemplarul cabalin prezintă leziuni pe suprafaţa corporală, precum şi o stare de întreţinere precară”, a precizat IPJ Braşov.

Calul a fost plasat într-un adăpost din Vulcan, iar poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal deschis.

“Faţă de cele constatate, având în vedere situaţia de pericol în care se afla exemplarul cabalin, poliţiştii au emis un ordin de plasare a acestuia într-un adăpost din localitatea Vulcan, judeţul Braşov, loc în care acesta va beneficia de îngrijiri şi de atenţia cuvenită. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “rănirea cu intenţie a animalelor”, în cadrul căruia cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unităţii de parchet competente”, se arată în comunicatul IPJ Braşov. 

Calul a fost dus la un adăpost din Vulcan în condițiile în care, la Râșnov, nu există o astfel de amenajare. În urmă cu mai mulți ani a fost început un proiect în acest sens, dar lucrările nu au fost terminate nici acum. Când au decis că realizeze acest adăpost, planul autorităților locale era ca în acesta să fie duse animalele lăsate nesupravegheate pe terenuri agricole sau în anumite zone ale orașului. De asemenea, la acest adăpost ar fi urmat să ajungă animalele maltratate, cum este cel al calului pentru care Poliția a deschis recent dosar penal.

Pe de altă parte, tratamentele aspre asupra cailor par a fi obișnuite la Râșnov, o localitate în care orgoliile proprietarilor sunt mari, iar acest lucru se vede la concursurile de tracțiune desfășurate anual în oraș. În timpul competiției stăpânii nu au asupra lor bice, dar prin modul în care își „încurajează” animalele dau de înțeles că în timpul „antrenamentelor” au obiceiul de a apela la corecții fizice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.