
După mulți ani în care nu a mai fost întreținut, fostul cămin cultural al Ghimbavului va intra într-un amplu proces de reabilitare pentru a deveni un centru cultural modern. Investiția este una semnificativă, estimată la 50.832.081 lei, cu tot cu TVA, însă rezultatele vor fi pe măsură, promite primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra.
În prezent, clădirea în care până în anii 90 a funcționat Căminul cultural Ghimbav, stă să cadă, după ce ani de zile ea a fost dată în administrarea unui privat care “a uitat” să o întrețină. De ani buni, imobilul este nefolosit și în paragină. Acest lucru se va schimba, pentru că planul administrație locale este să transforme fostul cămin cultural într-un centru ultra-modern care să găzduiască evenimente de toate tipurile, pentru cetățenii orașului.

(Căminul cultural vechi, în prezent)
Pentru acest proiect au fost realizate mai multe documentații tehnice, iar recent a fost terminat și Studiul de fezabilitate, din care rezultă valoarea estimată a investiției. Până la începerea lucrărilor mai trebuie urmate, însă, o serie de proceduri impuse de legislația în vigoare, astfel că va mai dura o perioadă până la deschiderea șantierului. După terminarea lucrărilor, primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, a precizat că acestă clădire va deveni un centru cultural modern, destinat ghimbășenilor de toate vârstele.
„Activitățile culturale și educative reprezintă o dimensiune importantă a oricărei comunități, iar investiția face parte din Stratergia de Dezvoltare Locală a orașului nostru. Așa cum am spus de mai multe ori, prin toate investițiile pe care le facem și măsurile pe care le luăm încercăm să transformăm Ghimbavul într-o localitate dinamică, plină de viață, în care cetățenii să se bucure de toate facilitățile unui oraș al secolului XXI”, a declarat primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra.


Randările realizate deja pentru acest imobil (foto 2 – 5) arată că viitorul centru va fi o clădire ultra-modernă și ca aspect, dar și ca dotări, echipare și funcțiuni.
Conform proiectului, în noul centru cultural al orașului se vor desfășura spectacole și alte evenimente, culturale, educative, sociale. De asemenea, noul centru va putea găzdui conferințe, workshopuri și alte manifestări importante pentru comunitate și va funcționa și ca un centru pentru tineret.



Termen de finalizare: 18 luni
În Studiul de fezabilitate se arată că investiția urmează să fie finalizată în 18 luni (4 luni pentru proiectare și 14 luni pentru execuția lucrărilor). Proiectul prevedere reabilitarea clădirii existente, inclusiv consolidarea elementelor structurale și demolarea unor elemente inutile sau prea degradate pentru a mai putea fi reparate.
De asemenea, va fi refăcut acoperișul, clădirea va fi termiozolată, iar instalațiile vor fi schimbate. Ba mau mult, pentru a fi reduse costurile cu energia electrică, vor fi montate panouri fotovoltaice, iar pentru încălzirea centrului cultural se vor monta pompe de căldură. Pentru finanțarea lucrărilor, Primăria Ghimbav ia în calcul să atragă fonduri europene. În acest sens, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Studiului de fezabilitate a fost aprobat într-o ședință de Consiliu Local extraordinară, care a avut loc în această săptămână.
Mai multe detalii, în curând, pe Gazeta de Ghimbav – by Kronstadt Media Hub.
Fii primul care comentează