Site icon

Începe o nouă campanie de tratamente împotriva căpușelor și de dezinsecție în municipiul Brașov. Săptămâna aceasta sunt programate acțiunile pentru combaterea căpușelor, iar săptămâna viitoare cele pentru combaterea țânțarilor

Miercuri, 21 mai, începe o nouă campanie de dezinsecție și de combatere a căpușelor pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. În perioada 21-23 mai, în funcție de condițiile meteo, echipele operatorului Coral Impex SRL vor interveni în toate zonele verzi din oraș pentru combaterea căpușelor, iar săptămâna viitoare se va derula campania de dezinsecție.

În ce zone ale orașului se derulează campania

Tratamentele pentru combaterea căpușelor se vor derula doar la sol și vizează următoarele zone:

În ceea ce privește activitatea de dezinsecție, aceasta se va executa atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

Recomandări pentru brașoveni

Produsul utilizat pentru combaterea țânțarilor și a căpușelor este Cymina Super, avizat de Ministerul Sănătății, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent pentru combaterea țânțarilor și o concentrație a soluției de lucru de 100 ml produs în 10 litri de apă pentru combaterea căpușelor.

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile.

„În perioada efectuării activităților de dezinsecție, rugăm cetățenii să evite zonele pentru a nu intra direct în raza de acțiune a aparatelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în intervalul orar: 20.30 – 03.00. De asemenea, rugăm crescătorii de albine, ca în perioada dezinsecției, să își ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine. Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri fiecare”, au precizat reprezentanții firmei Coral Impex SRL.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de exemplu proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

Exit mobile version