Coral Impex SRL, operatorul de dezinsecție, dezinfecție și deratizare a domeniului public al municipiului Brașov a anunțat că, începând de miercuri, dacă condițiile meteo o vor permite, va derula o serie de activități de combatere a căpușelor și mai multe tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii de pe domeniul public.
Astfel, din 9 și până în 15 iulie se va derula o nouă campanie de combatere a căpușelor. Zece echipaje vor acționa în timpul zilei, în intervalul orar 05.00 – 11.00, cu aparate portabile, în toate zonele verzi din municipiu: parcuri, zone de promenadă, zonele de agrement și picnic, locurile de joacă și zonele verzi din interiorul cartierelor.
Tratamente fitosanitare, în timpul nopții
În paralel, se desfășoară și o nouă campanie de tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, trandafiri și arbuști de buxus. Aceste tratamente au ca obiectiv prevenirea și combaterea bolilor, cum ar fi făinarea, rapănul și monilioza, dar și dăunătorilor: afide, purici, gărgărița frunzelor, musculița albă de seră, puricele albastru, purici, omida păroasă a buxusului, acarieni, musca minieră, tripsul comun, păduchele lânos, trips, păduchele cenușiu, minierul marmorat, păduchele verde etc.
Tratamentele vor fi aplicate spațial, în intervalul orar 21.00 – 3.00, pentru 12.500 de arbori, în 42 de zone cu plantații de trandafir, pe o suprafață de 3.745 de m.p., și în 104 zone cu plantații de buxus, care acoperă 16.859 de mp.
„Substanțele utilizate în cadrul acestor campanii nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile. Îi rugăm pe cetățenii municipiului Brașov să evite zonele în care se acționează pentru combaterea căpușelor sau unde se efectuează tratamente fitosanitare. Crescătorii de albine trebuie ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine”, au anunțat reprezentanții Coral Impex SRL.