Una dintre măsurile de austeritate vehiculată la nivel central a fost „înghețarea” unor investiții neesențiale derulate de Compania Națională de Investiții, cum este cazul stadioanelor. De altfel, CNI a primit spre implementare în anii trecuți proiectele unor noi stadioane la București, Timișoara, Hunedoara, Pitești, Constanța, dar și refacerea Stadionului Tineretului din Brașov.
Cel puțin în ceea ce privește proiectul de la Brașov, de a nivel central nu a fost transmis niciun document oficial privind posibila amânare a proiectului, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov.
Totuși, momentul în care ar putea începe lucrările la „Tineretului” este destul de îndepărtat, având în vedere că proiectul este, încă, în etapa licitației. Procedura a fost lansată în luna decembrie a anului trecut, iar în 3 martie au fost deschise cele cinci oferte depuse de constructorii interesați. Printre firmele care au depus oferte sunt MIS Grup SRL (Bistrița), companie care lucrează în prezent la construirea Sălii Polivalente Brașov și Bog’Art, cea care a construit terminalul Aeroportului Internațional Brașov dar și alte clădiri necesare funcționării acestuia.
Noul stadion al Braşovului, ce va fi construit la standarde UEFA, va avea o capacitate de 9.716 locuri, împărţit în 4 corpuri – tribuna 1, tribuna 2, peluza 1 şi peluza 2. Toate locurile spectatorilor vor fi acoperite integral. Proiectul este derulat de Compania Națională de Investiții, cu finanțare de la bugetul de stat. Valoare estimată a contractului este de 109.067.670 lei (fără TVA), iar termenul estimat pentru proiectare şi execuţie este de 24 de luni (5 luni de proiectare şi 19 luni pentru execuţia lucrărilor).