Pista de 17 milioane de euro a aeroportului de la Ghimbav „se pierde” sub iarbă

Finalizată încă din anul 2014, pista aeroportului de la Ghimbav, care a costat 17 milioane de euro, este acum în conservare și, zilele trecute, a fost „inspectată” cu ajutorul unui obiect zburător, cel mai probabil o dronă, filmulețul a fost postat pe site-urile de socializare și în scurt timp a devenit viral.

„Aeroportul Brașov – Melci, iarbă prin crăpături, gunoaie cât vezi cu ochii, bani irosiți, sute de promisiuni frumoase de la politicieni fără niciun rost și mii de vise ale brașovenilor spulberate de trecerea timpului”, este mesajul care însoțește filmulețul.

 

 

Mai exact, pe unele porțiuni ale pistei, în special între zona asfaltată și cea betonată, a început să crească iarba. Pe pistă se plimba un melc,  iar lângă ea se formaseră câteva bălți destul de mari.

În jurul pistei nu poate fi văzut vreun canal de drenare a apelor pluviale existând posibilitatea infiltrării în terasament.

Problemele sunt cunoscute de reprezentanții Consiliului Județean Brașov, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Adrian Gabor afirmând că problema este cunoscută:  „Săptămâna trecută a avut loc și o vizită în teren a proiectantului, care va stabili ce lucrări de conservare sunt necesare”, a afirmat Gabor.

Apariția ierbii nu a reprezentat o surpriză, având în vedere că, după finalizarea lucrărilor, au fost descoperite unele probleme la rosturile dintre dalele de beton (zona de îmbinare), care, dacă nu sunt ermetizate, permit infiltrarea apei. De altfel, și vegetația a crescut acum tocmai în astfel de zone.

Pista are o lungime de o lungime de 2.850 de metri și o lățime de 60 de metri (cu tot cu acostamente) și permite aterizarea și decolarea aeronavelor de tip Boeing 767, 757, Airbus 310, 300.

În perioada 2006-2015 pentru realizarea aeroportului s-au cheltuit 24.721.564 de euro (vezi AICI lista de cheltuieli). Modul în care s-au făcut cheltuielile au făcut obiectul unor controale ale Curții de Conturi, iar anul trecut, înainte de încheierea mandatului, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Mariana Câju spunea că „administrația județeană are mari probleme cu gardul aeroportului Brașov, care nu dă de nici o culoare la socoteală”. (Citește AICI concluziile Curții de Conturi)

Pentru finalizarea lui, conform indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Județean Brașov în luna decembrie a anului trecut va mai fi nevoie de suma de 47.921.330 euro, fără TVA.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. UPDATE. Protest pentru aeroport. Aproximativ 150 de oameni cer autorităților locale și naționale să finalizeze rapid Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav – Brasov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.