Peste 6.000 de tineri au ales anul trecut să studieze în alte țări decât România, ceea ce înseamna o crestere anuală cu 20% a celor care pleacă să învețe în străinatate. Datele aparțin companiei de consultanță educațională IntegralEdu, care anunță că organizează weekendul acesta World Education Fair la București. Potrivit companiei, Marea Britanie se menține ca destinația numărul 1 pentru studii și după Brexit.
Ana Maria Papp, manager în cadrul companiei, susține că „așteptările sunt ca Marea Britanie să continue să ofere sprijin sub forma de împrumuturi sau burse“, iar Scoția a anunțat că „studentii din spațiul european vor beneficia de încățământ gratuit, pentru studiile universitare de licență, în anul universitar 2019-2020“.
„Brexit-ul nu a micșorat numărul de candidați români acceptați anul trecut la studii, iar din cifrele IntegralEdu numărul aplicanților a crescut cu 12%, aceasta rămânând destinația numărul 1 pentru studii în afară“, a declarat Ana Maria Papp.
În weekendul acesta, în București viitorii absolveți vor putea lua contact cu universitățile internaționale în cadrul unui târg educational la care instituțiile de învățământ străine își vor prezenta oferta. Evenimentul se numeste World Education Fair și se va desfășura pe 24 – 25 februarie la hotel Radisson Blu, apoi pe 27 februarie în Craiova la hotel Ramada Plaza.
În cadrul târgului, va fi lansat și un ghid destinat finanțării studiilor în străinatate, cu informații despre costurile adiacente pe care cei mai mulți nu le iau in considerare atunci când se hotarasc să studieze in strainatate, precum si cu informații despre oportunități privind finantarea acestor studii, fie că vorbim de burse, împrumuturi, posibilități de suplimentare a veniturilor tinerilor sau alte surse, se arata intr-un comunicat al IntegralEdu.