Primăria oraşului Ghimbav a eliberat, în sfârşit, documentele solicitate de CJ Braşov pentru continuarea aeroportului

Primăria oraşului Ghimbav a eliberat documentele solicitate de Consiliul Judeţean Braşov, pentru proiectul aeroportului. Documentele respective, avizul de oportunitate, certificatul de urbanism și autorizația de construcție au fost solicitate cu mai mult timp în urmă, însă până acum primarul Ghimbavului a refuzat, fără un motiv clar, să îşi pună semnătura pe ele. (detalii AICI)

„Am fost prezent ieri la ședința Consiliului Local Ghimbav, pentru a încerca să deblochez eliberarea unor documente necesare realizării obiectivului de investiții Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”, pe care Consiliul Județean le solicitase de mai mult timp. Am discutat cu primarul Toma Dorel și mă bucur că lucrurile au intrat pe un făgaș normal, iar documentele respective – avizul de oportunitate, certificatul de urbanism și autorizația de construcție – au fost obținuteMulțumesc pe aceasta cale administrației orașului Ghimbav, ca de altfel tuturor celor care înțeleg că aeroportul nu este nici al meu, nici al Consiliului Județean, ci aparține comunității județului Brașov, care îl așteaptă de atâția ani. Acum, când există posibilitatea reală pentru ca acest obiectiv prioritar de investiții să fie, în sfârșit, realizat, este nevoie să tragem toți în aceeași direcție și să punem interesele comunității mai presus de orice“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, pe o postare pe contul său de Facebook.

Consiliul Județean Brașov a solicitat încă din luna noiembrie la primăria Ghimbav, un aviz de oportunitate pentru PUZ, iar documentul trebuia să fie eliberat în 30 de zile. Acest aviz vine cu o întârziere de patru luni. 

  

În prezent, Consiliul Județean Brașov evaluază ofertele primite pentru execuția lucrărilor de amenajare a suprafețelor de rulare și a sistemului de preluare apelor pluviale. Conform estimărilor făcute de președintele CJ, Adrian Veștea, evaluarea ar putea fi finalizată într-o lună, pentru ca în luna mai acest contractul să fie semnat. Tot în această perioadă, CJ desfășoară și procedurile pentru contractarea unui credit bancar de 200 de milioane de lei, din care 155 de milioane de lei vor fi destinați exclusiv proiectului aeroportului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.