Inundații pe Tărlung. Compania Apa Brașov a început manevrele pentru a evita o nouă „criză a apei tulburi”

Având în vedere că  bazinul inferior al râului Tărlung (curs de apă din care este alimentat municipiul Brașov) este sub cod roșu de inundații și este posibil ca apa din lacul de acumulare să se tulbure, Compania Apa Brașov a anunțat că au început manevrele pentru a se evita o nouă „criză a apei tulburi”.  O „criză a apei potabile“ a mai avut loc la Brașov în luma martie, când tot în urma unor ploi abundente, calitatea apei de la la robinete a scăzut considerabil, iar Compania Apa a fost obligată să recomande fierberea ei înainte de consumare. (detalii AICI și AICI).  

„Încă de dimineață au fost începute manevrele în puțurile proprii, pentru a încărca rezervoarele cu apă din subteran. Suntem pregătiți să depășim situația fără probleme în ceea ce privește calitatea apei”, a declarat directorul de exploatare al Companiei Apa, Teodor Sava. 

Azi, în zona lacului de acumulare de la Tărlung, apa este pe cale să inunde DN 1 A. Ploile abundente au făcut ca apa din Barajul Tărlung să ajungă până la drumul național care trece prin zonă, ceea ce va impune, cel mai probabil, o serie de restricții de circulație. Potrivit reprezentanților DRDP, în zona Brădet, la ieșirea din municipiul Săcele, spre Cheia, la tronsonul kilometric 178 – 179, o cantitate importantă de apă de pe versanți a ajuns în drum. La ora 11.00, pe anumire tronsoane de pe DN1A se circula îngreunat, pe o singură bandă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.