Lucrări de urgenţă pe Drumul CET-ului. Ploaia abundentă a rupt malul şi riscă să rupă conducta de canalizare

Ploile abundente de azi  au afectat o parte din malul Timişului Sec, riscând să afecteze grav şi Drumul CET-ului, de pe strada Timuşul Sec, dar şi conducta de canalizare din zonă.  În acest context, viceprimarul Braşovului, Laszlo Barabas, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a decide măsurile necesare  în urma surpării unei porțiuni din malul râului Timișul Sec, pe Drumul CET-ului (str. Timișul Sec).  Acțiunea apei a lăsat descoperită o parte a unei reţele de canal colector și există riscul ca aceasta să se deterioreze, ceea ce ar duce la o poluare a râului, sau rețeaua electrică să fie afectată.  

,,Având în vedere că în cazul deteriorării canalului colector există riscul poluării riscului Timișul Sec, Comitetul local pentru Situații de Urgență a aprobat intervenția în regim de urgență pentru derularea unor lucrări de consolidare a malului și de reducere a riscurilor de deteriorare a rețelelor, atât a canalului colector, cât și a rețelei electrice. Lucrările vor cuprinde două etape, respectiv devierea cursului de apă, astfel ca pârâul să nu mai sape în mal, urmată de punerea în siguranță a rețelelor și de consolidarea malului. Lucrările vor fi efectuate de Serviciul de Gospodărire a Apelor și Compania Apa”, a precizat viceprimarul Barabas Laszlo.

În luna martie, tot din cauza ploilor abundente, aceeași porțiune din mal s-a surpat, iar Direcția Regională de Drumui și Poduri, care administra șoseaua la acea vreme, a efectuat o serie de lucrări de consolidare. 

Reamintim că, Primăria Brașov a preluat în această lună Drumul CET-ului, o stradă care a făcut parte din ocolitoarea mică a orașului până în anul 2016, când a fost inaugurată ocolitoarea mare a municipiului. Starea acestui drum nu este foarte bună, cele mai mari probleme fiind la podul din zona CET-ului, după ce în luna februarie a anului   2017 s-a prăbușit o parte din trotuar, iar în cursul iernii acesta a început să se degradeze. În toată această perioadă la pod nu s-au făcut reparații, responsabilitatea fiind pasată de la DRDP la Primărie și invers, pe fondul discuţiilor legate de statutul juridic al drumului. (Detalii AICI)

1 Trackback / Pingback

  1. SGA Brașov a primit banii pentru refacerea malului din Timișul Sec, prăbușit la inundații – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.