Site icon

Colectarea selectivă a deșeurilor din cartierele de blocuri ale Brașovului, „pe loc repaus” până în martie

Primăria Brașov anunța anul trecut că de la 1 ianuarie 2019, programul de colectare selectivă se va mai amâna o perioadă, asta pentru că între municipalitatea brașoveană și cei doi operatori de salubritate se mai poartă discuții. Mai exact, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a precizat că în prezent sunt analizate două variante privind colectarea selectivă de la populație, iar operatorii de salubritate au termen data de 1 martie 2019 pentru a prezenta varianta finală. 

Care sunt cele două variante:

Probleme cu implementarea programului la case

Până la 1 martie, operatorii de salubritate vor trebui să vină și cu o propunere pentru colectarea selectivă din toate zonele de case. „Problema care trebuie rezolvată este cea a voucherelor ce pot fi folosite pentru plata facturii de salubritate”, a declarat purtătorul de cuvânt Sorin Toarcea.  

În prezent, de colectarea deșeurilor menajere de la populație și agenți economici se ocupă firmele Comprest și Brai-Cata, care își desfășoară activitatea în baza unor contracte cu perioadă determinată, care expiră la sfârșitul lunii martie. Cel mai probabil, contractele vor fi prelungite, pentru că procedura de concesionare a serviciului de colectare a gunoiului, după ce licitația lansată încă din luna noiembrie a anului 2017 a fost anulată.

„În prezent se derulează procedura de atribuire a serviciilor de analizare și completare a documentațiilor pentru lansarea unei noi licitații pentru concesionarea serviciilor”, a explicat Toarcea.

Exit mobile version