Site icon

Primăria Braşov a pregătit bugetul pe anul 2019. Calitatea aerului, educaţia, programele culturale şi sportive, pe lista de priorităţi

După ce în 15 martie a fost promulgat bugetul de stat şi de la Bucureşti au fost anunţate sumele care vor ajunge în teritoriu, Primăria Braşov pregătit proiectul bugetului local, documentul fiind lansat în dezbatere publică.



 

Ca în fiecare an, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că bugetul va fi unul echilibrat, iar calculele au fost făcute astfel încât să fie asigurate sumele necesare pentru domeniile de activitate care trebuie finanțate de municipalitate, dar şi cele pentru investiţii.

„Acest buget răspunde necesităților municipiului Brașov pentru acest an, începând cu asigurarea sumelor necesare pentru domeniile de activitate care trebuie finanțate de la bugetul local, continuând cu finanțarea investițiilor noi sau în derulare și cu implementarea proiectelor prevăzute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și în Planul privind Calitatea Aerului și, nu în ultimul rând, cu susţinerea educației, finanţarea programelor sociale, culturale şi sportive”, a anunţat primarul.

 Totodată, edilul a amintit că în 2019, Primăria va avea la  dispoziţie 9 luni pentru  a realiza investiţiile propuse. 



 

Conform proiectului, în bugetul general al municipiului Brașov sunt estimate venituri în valoare de  577,895 milioane lei şi cheltuieli de  905,351 milioane lei. De asemenea, suma de 327,455 milioane lei reprezintă excedentul de anul trecut, sumă care ar urma să se folosească pentru finanţarea unor investiţii. 

Cum s-au repartizat banii, pe câteva dintre capitolele importante: 

 

Exit mobile version