După mulți ani în care merg acasă pe ulițe pietruite sau de pământ, mai mulți brașoveni s-au strâns pe strada Ioan Popasu din zona nouă a cartierului Tractorul, pentru a solicita asfaltarea drumurilor.
Pe lângă pancarte, sau mesaje afișate pe mașini, mai mulți protestatari purtau măști, pentru a nu mai inhala praf.
Cetățenii care s-au mutat în zona nouă a cartierului Tractorul solicită de mai mult timp asfaltarea drumurilor din cartier. Până acum, proprietarii privați de terenuri au negociat cu Primăria Brașov cedarea porțiunilor de teren pe care trec drumuri.
„Din păcate cartierul Tractorul are o situație nefericită. S-au construit locuințe pe acel câmp, iar accesul spre strada publică, la momentul autorizării s-a făcut pe terenul cu drept de servitute. Astfel acum există străzi cu tronsoane pe domeniul public și tronsoane pe domeniul privat. Am avut discuții cu proprietarii, ne-am întâlnit cu dezvoltatorii, cu cetățenii de acolo. O parte din dezvoltatori au înțeles situația și de anul trecut au început să identifice soluții pentru trecerea în domeniul public a unor tronsoane, astfel încât să avem o stradă completă pe care să putem face noi asfaltările, din bugetul nostru. De exemplu, pe strada Nicolae Labiș s-au făcut lucrări de modernizare și asfaltare unde a fost posibil, dar din păcate nu am reușit să rezolvăm cu terenurile și cu trotuarele, unde o parte sunt pe teren privat. De asemenea, pe strada Ioan Popasu s-au făcut lucrări premergătoare asfaltării, iar după aprobarea bugetului facem lucrările care ne revin. Asta nu rezolvă în întregime situația pentru că există zone unde se construiește în continuare, iar cei care sunt mai departe de 13 Decembrie vor circula în continuare în condiții de șantier. Noi monitorizăm în continuarea zona, le-am impus constructorilor să își curețe mașinile, astfel încât să ne asigurăm că se respectă legislația în domeniu. Dar nu putem spune că mașinile de mare tonaj nu vor mai deranja. Deocamdată,, pentru străzile care nu sunt în domeniul public, nu avem o soluție imediată. Când au început unii să construiască, legislația era alta, ceea ce a permis dezvoltări imobiliare în zone în care exista doar drept de servitute“, a declarat purtătporul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
În urmă cu un an, Municipalitatea anunța că a prevăzut bani în buget pentru asfaltarea mai multor străzi (DETALII AICI), printre care Ionel Teodoreanu, Eugen Jebeleanu, George Călinescu, I.C. Brătianu (între 13 Decembrie şi Liviu Rebreanu), George Bacovia (tronsonul dintre I.C. Brătianu și Nicolae Labiș), Liviu Rebreanu (între Labiș și Ioan Popasu), Emanoil Bernfeld (de la intersecția cu Ioan Baciu la cea cu Ioan Popasu), Ioan Baciu (între 13 Decembrie și Ioan Ursu), Ioan Popasu (între 13 Decembrie și Ioan Ursu). Lucrările propriu-zise sunt strict legate de acordul celor care dețin terenurile pe care trec străzile.