Consiliul Judeţean Braşov achiziţionează servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentanre juridică în instanţă a judeţului Braşov, în vederea încheierii contractului de lucrări pentru construirea terminalului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Ieri, plenul CJ a aprobat încheierea unui contract cu casa de avocatură Nemeş-Voicu-Bilan, care să reprezinte interesele judeţului, în cazul în care se va găsi o firmă care să meargă în instanţă cu contestarea licitaţiei. Deocamdată, licitaţia pentru construirea terminalului aeroportului a fost contestată de BOG’ART, după ce CJ a atribuit contractul către SC Construcții SA Sibiu, plângerea fiind la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în așteptarea unei soluții.
„După cum ştiţi, procedura de contestaţie a fost contestată, iar acum aşteptăm răspunsul CNSC. Întreaga procedură de achiziţie a trecut de mai multe etape, a fost supervizată de Agenţiona Naţională de Achiziţii Publice, fiecare raport a trecut pe la ei. Chiar şi aşa, am ajuns în această situaţie. De aceea, din pun ctul meu de vedeere, dacă vom avea o contestaţie care merge mai departe în instanţă, vreau să fim acoperiţi din timp şi de altcineva decât juriştii instituţiei noastre“, a explicat Adrian Veştea.
50 de ore de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică deja achiziţionate
Conform Hotărârii de Consiliu Judeţean aprobate ieri, în cazul în care contestarea procedurii de achiziţie a lucrării de construire a terminalului aeroportului va ajunge în instanţă, interesele judeţului Braşov vor fi reprezentate de Societatea de Avocatură Nemeş – Voicu – Bilan, care a făcut o ofertă de 440 de lei pe oră fără TVA (523 de lei/oră cu TVA inclus). Estimarea făcută de părţi este că în acest caz ar putea fi nevoie de 50 de ore de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică, dacă care se ajunge în instanţă, ceea ce înseamnă, per total, 22.000 de lei fără TVA.
SC Construcţii SA Sibiu, care a câştigat contractul pentru terminal, a fost contestată
Contestaţie depusă pe ultima sută de metri la licitația pentru terminal
În ultimele zile în care putea contesta rezultatul, Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, clasata pe locul doi a depus o contestaţie la CNSC invocând printre altele, că deşi SC Construcţii SA Sibiu a avut mari probleme cu alte proiecte cu autorităţi publice a obţinut totuşi 100 de puncte, în timp ce asocierea condusă de BOG’ART SRL a obţinut un punctaj de 99,84 puncte. Astfel, juriştii de la BOG’ART SRL au invocat Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, în care se arată că „autoritatea contractanta exclude din procedura de atribuire” orice operator economic care „şi-a încalcat grav sau repetat obligatiile principale ce-i reveneau în cadrul uni contract de achizitii publice”.