HOSPICE Casa Speranţei lansează o leapşă virtuală pentru strângerea de fonduri destinate pacienţilor cu boli incurabile din România.
HOSPICE Casa Speranţei, organizaţia non-profit care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate complete de acest tip, lansează o nouă campanie care-şi propune să transforme donaţiile primite în timp de calitate pentru pacienţii cu boli limitatoare de viaţă. De la începutul lunii august, campania cu mesajul #oferătimp a reunit, deja, în Social Media mai multe persoane care au înţeles că stă în puterea lor să ofere cel mai de preţ dar, timpul, celor care au cea mai mare nevoie de el.
„Trăim vremuri în care TIMPUL este cea mai importantă resursă a noastră, o resursă după care toţi alergăm: nu avem timp să ne vedem cu prietenii, nu avem timp pentru lucrurile care ne plac, nu avem vreme să ajungem în locurile şi la oamenii care ne bucură. Pentru pacienţii noştri însă, TIMPUL curge mai repede decât pentru noi toţi ceilalţi. La ei se măsoară în zile, săptămâni, luni sau, în cazurile fericite, în ani. Prin această campanie vrem ca, alături de toţi cei care ni se alătură, să le dăruim şansa la cât mai mult timp. Un sms cu mesajul TIMP la 8844 înseamnă o bucurie în plus. Această campanie va culmina cu un eveniment surpriză, aşa că vă invităm să urmăriţi canalele oficiale ale HOSPICE, în perioada următoare, pentru mai multe detalii“, spune Mirela Nemţanu, Director executiv HOSPICE Casa Speranţei.
Campania funcţionează efectiv ca o leapşă virtuală dată între cei care susţin demersurile HOSPICE. Oricine se poate alătura, preluând virtual balonul verde pe care sunt scrise mesajul campaniei, dar şi numărul de sms unde se pot face donaţiile, şi dându-l mai departe prietenilor şi tuturor celor care pot duce mai departe iniţiativa. Timpul oferit de cei care participă la demers se transformă în câştigarea de minute de viaţă pentru pacienţii care înfruntă boli incurabile. Fondurile obţinute în urma donaţiilor vor fi folosite de HOSPICE Casa Speranţei pentru a asigura îngrijiri paliative gratuite unui număr cât mai mare de pacienţi ce suferă de boli incurabile şi sprijin psihoterapeutic familiilor acestora.
Potrivit unui studiu făcut de Ministerul Sănătăţii pentru Banca Mondială la începutul acestui an, peste 172.000 de pacienţi au nevoie anual de îngrijire paliativă în România. Cu toate acestea, în 17 judeţe nu există deloc paturi de îngrijire paliativă în sistem public, privat sau non-profit. De asemenea, există un număr extrem de redus de centre de îngrijire paliativă sau de echipe de îngrijire la domiciliu şi mai puţin de 25% din medicii specializaţi în paliaţie lucrează în sistemul de îngrijiri paliative. În cei 27 de ani de existenţă, HOSPICE Casa Speranţei a oferit alinare şi speranţă pentru peste 30.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile, cât şi familiilor acestora. Organizaţia are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în patru oraşe – Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.
Din punct de vedere legislativ, HOSPICE a contribuit decisiv la reglementarea Îngrijirii paliative în România, Ministerul Sănătăţii aprobând în 2018 Regulamentul de organizare, funcţionare şi autorizare a serviciilor de Îngrijiri Paliative.
HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizaţia are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în patru oraşe – Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunaţii Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 30.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile, cât şi familiilor acestora.
Poţi sprijini pacienţii HOSPICE şi cauza îngrijirii paliative cu o donaţie (https://www.hospice.ro/doneaza/) sau cu un sms la 8844 cu textul TIMP (2 euro pe lună). Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hospice.ro. Ne găsiţi pe Facebook şi pe Instagram, iar pe Youtube puteţi afla povestea HOSPICE şi istoria îngrijirii paliative în România.