Site icon

Finanțare norvegiană pentru un nou Centru de zi pentru copii la Brașov, în parteneriat cu UNICEF. Viceprimarul Costel Mihai: „Ne-am asumat să devenim un oraș prieten al copiilor“

Children Friendly City - Koln 2019

Proiectul prin care în municipiul Brașov ar urma să fie amenajat un nou centru destinat copiilor vulnerabili și familiilor acestora a obținut finanțarea necesară, prin Mecanismul Norvegian și al Spațiului Economic Europen. Centrul, care va fi amenajat în parteneriat cu UNICEF România, este unul dintre proiectele pe care Primăria Brașov și le-a asumat, astfel încât să între în categoria orașelor „prietenoase“ cu copii  („Children Friendly City“), declarat vicerimarul Costel Mihai, inițiatorul colaborării cu UNICEF. 



Am fost contactat de doamna Viorica Ștefan, reprezentanta UNICEF în România, alături de care am gândit și a inițiat acest nou centru pentru copiii în situații de risc Brașov, iar dânsa mi-a conformat că proiectul nostru a fost aprobat spre finanțare din fonduri norvegiene. În următoarea perioadă vom semna contractul de finanțare și ne vom apuca de lucru. Va fi cel de al doilea centru social destinat copiilor aflați în situații vulnerabile. Avem deja un astfel de centru, pe care l-am realizat în urmă cu mai mulți ani la Școala nr. 3 și care funcționează acum foarte bine, oferind servicii copiilor proveniți din familii cu risc, familii monoparentale sau familii în care părinții sunt plecați în străinătate“, a declarat viceprimarul Costel Mihai. 

Potrivit unui anunț făcut anul trecut de către viceprimarul Brașovului, proectul destinat copiilor vulnerabili presupune crearea unui centru de zi  pentru copiii aflați în situații de vulnerabilitate și pentru familiile lor, unde aceștia să primească un pachet minim de servicii sociale, educaționale și medicale, și în funcție de nevoile identificate, și unele servicii de specialitate. Centrul de zi va fi înființat în subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov și va oferit activități precum cele de asistență socială, medicală și educațională.



Centrul va avea un coordonator, asistent social, asistent medical comunitar, psiholog, educator, kinetoterapeut și personal administrare sisteme informatice.  (DETALII AICI). 



Bugetul proiectului este estimat de reprezentanții UNICEF la 550.000 euro pe toată perioada derulării, timp de 3 ani. 

„Ne-am propus să transformăm Brașovul într-un oraș deschis către copii, care să le ofere condiții cât mai bune de creștere și de dezvoltare. Ne-am asumat acest lucru cu mai multe ocazii, inclusiv la Summit-ul Children Friendly Cities de la Koln, din luna octombrie. Cred că prin participarea activă a copiilor, în conformitate cu vârsta, la viața comunității, putem elimina discriminarea, putem oferi servicii de calitate pentru cei mici în domeniile educației timpurii, sănătății și nutriției și, nu în ultimul rând, le putem da șansa să se bucure de viața de familie, de joacă, de timp liber. Acest proiect este unul pe care l-am inclus în agenda noastră pentru a îndeplini condițiile care să ne facă să ajungem la titlul de Oraș prieten al copiilor și odată cu el facem un pas important în această direcție“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, pentru brașovmetropolitan.ro. 

Exit mobile version