Site icon

Șefa DSP Brașov a demisionat în plină criză COVID-19

Directorul DSP Brașov, Anca Bertea, și-a dat azi demisia din funcție, după ce a dovedit, în ultimele zile că este depășită de situația de criză creată de pandemia CoVID-19. Informația vine din surse din interiorul Comisiei Județene pentru Situați de Urgență. 

Direcția de Sănătate Publică Brașov pare că a scăpat din mână lupta cu coronavirusul, iar în ultimele zile a devenit din ce în ce mai opacă și din punct de vedere al transmiterii informației, fiind mai degrabă o instituție de statistică decât una care participă și chiar coordonează situația în care ne aflăm.

În ultimele zile au existat multe sesizări conform cărora DSP nu a mai răspuns la telefon, nici măcar la solicitări venite din partea medicilor de familie. În plus, și dr. Dan Moraru, manager al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov a relatat azi un caz de săptămâna trecută, din unitatea sa medicală, în care o pacientă trimisă de la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru investigații, a fost confirmată ulterior cu COVID-19. Ea a luat contact cu șapte angajați ai spitalului – un medic, trei asistente și trei infirmiere, însă DSP nu a considerat că este cazul ca aceste cadre medicale să fie testate, deci nu au emis nici aviz epidemiologic. 

Anca Bertea a avut un mandat scurt la conducerea DSP Brașov, fiind instalată în funcție la sfârșitul lunii ianuarie. Ea a devenit director al DSP fără a avea expriență, în domeniul sănătății publice. 

Aceasta este a doua dezertare de la începutul pandemiei. În urmă cu două săptămâni, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu și-a dat demisia, chiar înainte să se anunțe oficial primele cazuri de infecții la Brașov. Ea a fost înlocuită cu dr. Ana-Dora Godri, în funcția de manager, care face echipă cu dr. Andreea Moldovan, ca director medical. 

Exit mobile version