Site icon

Fostul antrenor al echipei Carpați Brașov, Decebal Câmpeanu: „Îmi pare tare rău să asist la moartea acestui stadion”

După mai bine de 70 de ani de istorie, stadionul Carpați a intrat sub lama buldozerelor.  Brașovul pierde două terenuri cu gazon de iarbă pentru a face loc unui complex sportiv, cu un teren sintetic cu piste de alergare, dar și o sală de sport. 

Decebal Câmpeanu ( „Deca”)  fost antrenor al echipei Carpați Brașov timp de 13 ani este legat afectiv de stadionul Carpați a mers zilele trecute la baza sportivă unde buldozerele tocmai terminau de demolat tribuna. 

„Mi se rupe sufletul când văd de ce se întâmplă aici. Mă leagă atâtea amintiri de acest stadion… Cred că se putea găsi o altă soluție pentru complexul sportiv și păstrat actualul teren de iarnă. Terenul sintetic care se face cu fonduri de la FRF putea fi amplasat în altă locație. Îmi pare tare rău să asist la moartea acestui stadion’’, a povestit „Deca“ pentru Monitorul Expres. 

El își amintește și cum au fost construite tribunele  și vestiarul care au fost demolate recent: la începutul anilor 80, la stadionul Carpați s-a construit o tribună modernă de circa 1500 de locuri, dar și o clădire în care erau amplasate vestiarele.  În 1980, ICIM Brașov se lupta pentru promovarea în Divizia B cu Odorheiu Secuiesc. Cei de la ICIM aveau nevoie de un pas greșit al celor de la Odorhei, astfel că au apelat la ajutorul celor de la Carpați. Cei de la Carpați au reușit să învingă pe Odorheiu Secuiesc, ICIM a promovat în Divizia B, iar drept recompensă, Intreprinderea de Construcții și Montaj Brașov (ICIM) a construit tribuna și anexele la stadionul Carpați.

Ce s-a ales de cele nouă stadioane ale Brașovului 

La începutul anilor ’90 avea 9 stadioane, cele mai multe dintre ele cu gazon natural de cea mai bună calitate.

În timp, unele au dispărut, iar altele au fost lăsate în paragină:  

Exit mobile version