Fostul antrenor al echipei Carpați Brașov, Decebal Câmpeanu: „Îmi pare tare rău să asist la moartea acestui stadion”

După mai bine de 70 de ani de istorie, stadionul Carpați a intrat sub lama buldozerelor.  Brașovul pierde două terenuri cu gazon de iarbă pentru a face loc unui complex sportiv, cu un teren sintetic cu piste de alergare, dar și o sală de sport. 

Decebal Câmpeanu ( „Deca”)  fost antrenor al echipei Carpați Brașov timp de 13 ani este legat afectiv de stadionul Carpați a mers zilele trecute la baza sportivă unde buldozerele tocmai terminau de demolat tribuna. 

„Mi se rupe sufletul când văd de ce se întâmplă aici. Mă leagă atâtea amintiri de acest stadion… Cred că se putea găsi o altă soluție pentru complexul sportiv și păstrat actualul teren de iarnă. Terenul sintetic care se face cu fonduri de la FRF putea fi amplasat în altă locație. Îmi pare tare rău să asist la moartea acestui stadion’’, a povestit „Deca“ pentru Monitorul Expres. 

El își amintește și cum au fost construite tribunele  și vestiarul care au fost demolate recent: la începutul anilor 80, la stadionul Carpați s-a construit o tribună modernă de circa 1500 de locuri, dar și o clădire în care erau amplasate vestiarele.  În 1980, ICIM Brașov se lupta pentru promovarea în Divizia B cu Odorheiu Secuiesc. Cei de la ICIM aveau nevoie de un pas greșit al celor de la Odorhei, astfel că au apelat la ajutorul celor de la Carpați. Cei de la Carpați au reușit să învingă pe Odorheiu Secuiesc, ICIM a promovat în Divizia B, iar drept recompensă, Intreprinderea de Construcții și Montaj Brașov (ICIM) a construit tribuna și anexele la stadionul Carpați.

Ce s-a ales de cele nouă stadioane ale Brașovului 

La începutul anilor ’90 avea 9 stadioane, cele mai multe dintre ele cu gazon natural de cea mai bună calitate.

În timp, unele au dispărut, iar altele au fost lăsate în paragină:  

  • Stadionul Tineretului – preluat de Primăria Brașov în 2019, iar acum se fac unele reparaţii 
  • Stadionul Municipal – demolat la începutul anilor 2000. În locul lui se va construi Sala Polivalentă, după mai multe tentative eşuate de a se construi un nou stadion  
  • Stadionul Metrom – preluat de Primăria Brașov, tribunele au fost demolate, a mai rămas doar terenul de iarbă. Aici se construieşte o sală de sport. 
  • Stadionul ICIM:  a intrat în proprietatea Primăriei Brașov la începutul acestui an.  
  • Stadionul Tractorul- tribunele au fost demolate pentru a fi lărgită strada 13 Decembrie. A mai rămas doar o parte din suprafața terenului de joc. În locul bazei sportive, omul de afaceri Nicolae Țucunel va construi un hotel pentru sportivi și o sală de sport multifuncțională.
  • Stadionul Postăvarul – demolat
  • Stadionul CFR – se află în paragină, este în proprietatea Depoului CFR Brașov
  • Stadionul Brașovia – este în proprietatea Ministerului Educației și Cercetării. Primăria Braşov vrea să preia terenul, pentru a construi un stadion modern. 
  • Stadionul Carpați – demolat, în locul acestuia va apărea un complex sportiv, cu un teren sintetic cu piste de alergare pentru atletism și o sală de sport.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.