Site icon

VIDEO. Imagini Spectaculoase în Parcul Naţional Piatra Craiului. Un fenoment care se întâmplă doar o dată pe an a fost surprins pe cameră

Parcul Naţional Piatra Craiului poate fi plin de surprize. O arată imaginile suprinse de administratorul parcului, Mircea Vergheleţ, care a reuşit să prindă pe cameră fenomenul de polenizare în pădurile de molid şi brad. Acesta este un fenoment rar, care se întâmplă doar o dată pe an. 

„Brazii și molizii nu au flori colorate sau aromate care să atragă insectele polenizatoare, dar polenizarea se face cu ajutorul vântului arborii eliberând o singură zi pe an cantități mari de polen în același timp. Polenul ajunge pe florile femele, viitoarele conuri, în arborii învecinați”, explică reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. 
Vezi VIDEO aici
 
Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurlor Romsilva are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri, oeste 6.000 de hectare fiind protejate.
 
 
Exit mobile version