VIDEO. Imagini Spectaculoase în Parcul Naţional Piatra Craiului. Un fenoment care se întâmplă doar o dată pe an a fost surprins pe cameră

Parcul Naţional Piatra Craiului poate fi plin de surprize. O arată imaginile suprinse de administratorul parcului, Mircea Vergheleţ, care a reuşit să prindă pe cameră fenomenul de polenizare în pădurile de molid şi brad. Acesta este un fenoment rar, care se întâmplă doar o dată pe an. 

„Brazii și molizii nu au flori colorate sau aromate care să atragă insectele polenizatoare, dar polenizarea se face cu ajutorul vântului arborii eliberând o singură zi pe an cantități mari de polen în același timp. Polenul ajunge pe florile femele, viitoarele conuri, în arborii învecinați”, explică reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. 
 
Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurlor Romsilva are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri, oeste 6.000 de hectare fiind protejate.
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.