Odată cu venirea toamnei, Regia Pădurilor Kronstadt se pregătește pentru încă o campanie de plantat în Parcul Dendrologic-Grădina Botanică, de la Noua. Aceasta este cea de a doua sesiune de plantări în parcul dendrologic, după cea din primăvară, când au fost plantați aproximativ 200 de puieți.
La mijlocul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, în funcție de condițiile meteorologice, angajații Regiei doresc să planteze aproximativ 100 de puieți. Principalele specii ce se vor planta în parc sunt magnolia, tuia, pinul, frasinul, stejarul ienupărul, ulmul, castanul, teiul și unele tipuri de arbuști ornamentali. O parte importantă din puieții ce urmează să fie plantați au fost produși în pepiniera proprie a Regiei, în cursul anului 2020.
Aceasta este cea de a doua campanie importantă de plantări din 2020, după cea din aprilie. Atunci, în Parcul Dendrologic – Grădina Botanică, au fost plantați 200 de puieți, iar specialiștii Regiei s-au declarat mulțumiți de modul în care aceștia s-au prins, considerând astfel, că sesiunea a fost un real succes.
Plantările în Parcul Dendrologic – Grădina Botanică vor continua și în anii următori. În pepiniera Regiei sunt mai multe specii care trebuie să mai crească înainte de a fi plantate, dar să se și aclimatizeze cu solul specific zonei unde vor deveni arbori.
Crearea Parcului Dendrologic – Grădina Botanică este un proiect pe care Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. îl desfășoară alături de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Parcul va avea o suprafață de 25,2 hectare, din care aproximativ 3,9 hectare sunt dedicate lucrărilor de cercetare cu caracter experimental-demonstrativ, derulate împreună cu Facultatea de Silvicultură. Pe cele 25 de hectare vor fi plantați și aclimatizați 1.066 de arbori, din 263 de specii, autohtone și exotice, de pe toate continentele, însă vor putea fi admirați și aproximativ 220 de arbori valoroși din punct de vedere dendrologic, care aparțin pădurii brașovene. Parcul va avea, de asemenea, 10 alei principale și 26 alei secundare, cu o lungime totală de 6.979 m și o lățime de 1,7 m.