Decizia a fost luată în contextul în care municipiul Braşov a înregistrat azi, pentru a doua zi consecutiv, o incidenţă mai mare de 3 la 1000 de locuitori, a cazurilor de COVID-19, iar acum administraţia publică locală este în aşteptarea unei decizii oficiale a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, convocat de prefectul Cătălin Văsii, în această după-amiază. În funcţie de decizia CJSU se vor aplica, la nivelul municipiului Braşov, şi alte restricţii.
Universitatea Transilvania din Braşov funcţionează, de la începutul anului universitar, în sistem hbrid, cursurile desfăşurându-se online, iar seminariile şi laboratoarele, cu prezenţă fizică în sălile de curs.
De trecerea exclusiv în online ar putea fi scutite activităţile individuale student-profesor, în regim “faţă în faţă”, de la facultăţile vocaţionale, aşa cum sunt cele de la Facultatea de Muzică, de exemplu. Pentru o decizie finală în acest sens, Universitatea Transilvania aşteaptă un punct de vedere din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Pentru astfel de activităţi va fi nevoie de o solicitare scrisă din partea studentului, aprobarea cadrului didactic, a directorului de departament, a responsabilului de prevenţia şi monitorizarea COVID-19 pe facultate, a decanului dar şi de informarea coordonatorului de activităţi de prevenire a infectprii cu SARS-CoV-2, după cum se arată în Hotărârea Senatului.
Căminele studenţeşti rămân deschise, însă studenţilor le este recomadat să respecte toate regulile de distanţare.
Universitatea Transilvania a transmis că deţine tehnologia necesară pentru a susţine online toate cursurile, seminarele şi laboratoarele. Platforma de e-learning a universităţii permite accesul studenţilor şi al cadrelor didactice în mod securizat şi are numeroase funcţiuni pentru activităţiile didactice. Încă de la începutul anului a fost configurată pentru diferite tipuri de activităţi, achiziţionându-se şi servere suplimentare.