Universitatea Transilvania trece toate activităţile didactice în online, pentru următoarele 14 zile

Senatul Universităţii Transilvania din Braşov a decis azi că toate activităţile didactice ale facultăţilor vor trece în online, inclusiv laboratoarele şi seminarele. Măsura se va aplica începând de mâine 28 octombrie 2020, timp de 14 zile, până la 10 noiembrie 2020. 

Decizia a fost luată în contextul în care municipiul Braşov a înregistrat azi, pentru a doua zi consecutiv, o incidenţă mai mare de 3 la 1000 de locuitori, a cazurilor de COVID-19, iar acum administraţia publică locală este în aşteptarea unei decizii oficiale a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, convocat de prefectul Cătălin Văsii, în această după-amiază.  În funcţie de decizia CJSU se vor aplica, la nivelul municipiului Braşov, şi alte restricţii. 

Universitatea Transilvania din Braşov funcţionează, de la începutul anului universitar, în sistem hbrid, cursurile desfăşurându-se online, iar seminariile şi laboratoarele, cu prezenţă fizică în sălile de curs. 

De trecerea exclusiv în online ar putea fi scutite activităţile individuale student-profesor, în regim „faţă în faţă”, de la facultăţile vocaţionale, aşa cum sunt cele de la Facultatea de Muzică, de exemplu.  Pentru o decizie finală în acest sens, Universitatea Transilvania aşteaptă un punct de vedere din partea Direcţiei de Sănătate Publică.  Pentru astfel de activităţi va fi nevoie de o solicitare scrisă din partea studentului, aprobarea cadrului didactic, a directorului de departament, a responsabilului de prevenţia şi monitorizarea COVID-19 pe facultate, a decanului dar şi de informarea coordonatorului de activităţi de prevenire a infectprii cu SARS-CoV-2, după cum se arată în Hotărârea Senatului.  

Căminele studenţeşti rămân deschise, însă studenţilor le este recomadat să respecte toate regulile de distanţare. 

Universitatea Transilvania a transmis că deţine tehnologia necesară pentru a susţine online toate cursurile, seminarele şi laboratoarele. Platforma de e-learning a universităţii permite accesul studenţilor şi al cadrelor didactice în mod securizat şi are numeroase funcţiuni pentru activităţiile didactice. Încă de la începutul anului a fost configurată pentru diferite tipuri de activităţi, achiziţionându-se şi servere suplimentare. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.