Fostul primar Scripcaru, achitat definitiv în „Dosarul Skoda”

Magistrații Curții de Apel Ploiești i-au achitat definitiv pe fostul primar Geoge Scripcaru și fostul director general Radu Cristian, de la RATBV SA, în „Dosarul Skoda!”

 Solutia pe scurt:

În baza art. 421 alin. pct. (2) lit. a) Cod proc. penală admite apelul declarat de apelantul inculpat Radu Cristian împotriva sentinţei penale nr. 123/S din data de 01.07.2019 pronunţată de Tribunalul Braşov. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, ca urmare a rejudecării, pronunţă o nouă hotărâre, după cum urmează: În temeiul art. 396 alin. 5 C.p.p. cu referire la art.16 alin. 1, lit. b, teza I C.p.p. îl achită pe inculpatul Radu Cristian pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000, rap. la art. 297 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. penal.  

În baza art. 397 alin. 5 C.p.p. raportat la art. 25 alin. 5 C.p.p lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. RAT Braşov S.A împotriva inculpatului apelant Radu Cristian.

În baza art. 421 alin. (1) pct. (1) lit. b) C.proc.pen. respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Inalta Curtea de Casaţie şi Justiţie- D.N.A.-Serviciul Teritorial Braşov, apelantul inculpat Scripcaru George şi de apelanta parte civilă S.C. RAT Braşov S.A. împotriva sentinţei penale nr. 123/S din data de 01.07.2019 pronunţată de Tribunalul Braşov.

În baza art. 397 alin. 5 C.p.p. menţine măsura asiguratorie a popririi asupra conturilor aparţinând inculpatului apelant Scripcaru George deschise la ING Bank şi Banca Comercială Carpatica S.A., măsura instituită prin ordonanţa din data de 26.09.2016.

În baza art. 397 alin. 5 C.p.p. menţine măsura asiguratorie a popririi asupra sumei de 8746,8 lei consemnată la CEC Bank Sucursala Braşov de către apelantul inculpat Radu Cristian, potrivit recipisei de consemnare nr. 1032993/3 seria TA nr. 4066929. Înlătură dispoziţia de obligare a apelantului inculpat Radu Cristian la plata sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrarii prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă apelantul inculpat Scripcaru George şi partea civilă S.C. RAT Braşov S.A la plata sumei de câte 1.000 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27.04.2021.

În iulie 2019, George Scripcaru fusese achitat şi de către Tribunalul Braşov în care era acuzat de abuz în serviciu. În acelaşi dosar, fostul director al RAT, Cristian Radu, a primit atunci doi ani de închisoare cu suspendare tot pentru abuz în serviciu.

Dosarul în care primarul Braşovului, George Scripcaru, era judecat pentru pentru abuz în serviciu şi participaţie improprie la abuz în serviciu într-un a fost deschis în septembrie 2016 și viza achiziţionarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administraţiei locale. (Detalii AICI).

Primarul Braşovului, achitat în Dosarul Skoda. Fostul director RAT, condamnat cu suspendare

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.