FOTO. 150 de gospodării din Stupini, inundate de revărsarea Ghimbăşelului. Jandarmii s-au alăturat pompierilor şi voluntarilor SVSU Braşov

După vijeliile din noaptea de sâmbătă şi duminică, Stupini, unul dintre cartierele Braşovului cu o reţea din cele mai deficitare de canalizare şi captare a apelor pluviale, s-a ales cu inundaţii semnificative, atât pe căile de acces, cât şi în gospodăriile locuitorilor. 
 
Potrivit autorităţilor, apele au inundat aproximativ 150 de gospodării, iar pentru intervenţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Braşov a dispus activarea grupei operative şi a cerut activarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. De altfel, ISU a cerut activarea tuturor comitetelor din judeţ. 
 
În zonă se intervine cu 6 autospeciale, 3 camioane şi 10 motopompe.  În sprijinul pompierilor şi al voluntarilor au venit şi jandarmii.
 
„Suntem prezenți încă de la prima oră la acțiunile de întărire a digului afectat de inundații în cartierul Stupini din municipiul Brașov. Vom fi pe teren și vom acționa oriunde este nevoie de noi pentru a înlătura efectele produse de ploile abundente și pentru a ne asigura, împreună cu toți factorii responsabili, că semenii noștri nu vor avea de suferit”, au transmis aceştia. 
 
Potrivit viceprimarului municipiului Braşov, Sebastian Rusu, Ghimbăşelul, care a trecut de dig la Stupini şi a provocat aceste inundaţii, vine „umflat” încă de la Râşnov şi Ghimbav, astfel că s-au luat măsuri pentru protejarea cartierului Stupini. 
 
„Am dispus trimiterea a două camioane cu nisip și saci pentru a proteja gospodăriile, dar și pentru a reface digul de pe unul dintre maluri. La fața locului sunt colegii de la ISU, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, Poliția națională, Poliția locală, Serviciul de Godpodărirea Apelor. Motopompele acționează pe unul dintre maluri la scoaterea apei din locuințe și din curți, iar pe celălalt luptăm să stabilizăm digul”, a declarat Rusu. 
În urma inundaţiilor, au fost afectat accesul pe străzile: 
 
  • Fânului pe o distanță de aproximativ 350 m;
  • intersecția cu DN 13 – Str. Fagurelui, pe o distanță de cca 500 m; 
  • Str. Fântânii pe o distanță de aprox. 150 m (nivelul apei de 10-15 cm); 
  • DN 13, sensul de mers Rupea – Brașov (2 benzi pe sens), pe o lungime de aprox. 50 m (nivelul apei de 10-15 cm).
La ora 11, nivelul apei a început să scadă. Intervențiile continuă, mai ales că a început să plouă, din nou, iar prognozele meteo anunță ploi la Brașov și în zilele următoare.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.