Site icon

Noua organigramă a Primăriei, cu 65 de posturi în plus, a picat la vot în Consiliul Local. Allen Coliban insistă: “Luni voi reveni, până când se va aproba”

Şedinţa de Consiliu Local Braşov de ieri s-a extins la peste şapte ore, din cauza mai multor „clinciuri”. între PSD şi USRPLUS sau PSD şi PNL contra USRPLUS. Unul dintre punctele care au creat discuţii este “îmbogăţirea” organigramei primăriei, cu încă şapte direcţii noi şi 65 de posturi. Proiectul propus de primarul Allen Coliban a picat la vot, adunânc 13 voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”.

Noi direcții în Primăria Brașov. Organigrama instituției se „aplatizează” și vor fi înființate noi posturi de director

 

PSD, prin liderul de grup, şi-a arătat împotrivirea faţă de acest proiect, argumentând că oricum primarul are mulţi consilieri personali – atât angajaţi, cât şi voluntari, la care se adaugă şi personalul detalat de la Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) şi de la Asociaţia Metropolitană de Transport. 

 

Lucian Pătraşcu (PSD): „Aveți 12… 14 consilieri personali, că nimeni nu mai știe câți. De asemenea, mai sunt 5 persoane detașate de la Agenția Metropolitană Brașov. Acum se mai suplimentează organigrama cu 65 de posturi. Din punctul meu de vedere, nu putem vorbi de o eficiență din punct de vedere al actului administrativ. Faptul că primim niște pătrățele cu cifre nu cred că ne ajută foarte mult. (…) Creșterea numărului de posturi nu mi se pare eficient. Mulți ani, Primăria Brașov a funcționat foarte bine cu numărul de angajați de acum”.

 

PNL, prin Ciprian Chiricheş a arătat că suspiciunile vin şi în contextul în care consilierii primarului şi ai viceprimarului au acces la informaţii care nu le sunt accesibile aleşilor locali. 

Argumentele primarului Allen Coliban care a spus, printre altele, că aparatul executiv al Primăriei are nevoied e mai mulţi angajaţi pentru a concura de la egal la egal cu Clujul, Oradea sau Timişoara, nu au reuşit să convingă:

 

„Acum avem o organigramă ce include 332 de posturi. Propunerea este să suplimentăm organigrama cu 65 de posturi noi, asta pentru că se înființează noi direcții. Spre exemplificare, la Primăria Cluj sunt 1.095 de angajați. La Primăria Timișoara sunt 640, iar la cea a municipiului Oradea sunt 587 . Sunt municipii spre care ne uităm, cu care concurăm. Avem acum în implementare peste 170 de proiecte. Primăria Brașov are un aparat subdimensionat, raportat la numărul de proiecte. În trecut, Primăria Brașov avea și peste 500 de posturi. Vrem să înființăm o direcție care să se ocupe de educație, pentru că acum nu există nici un om în primărie care să se ocupe de acest domeniu. Vrem să înființăm o direcție care să se ocupe de recreere și sport, pentru că nu avem persoane care să se ocupe. Vrem să preluăm și serviciul de parcări, pentru că avem în derulare procese pe care sunt sigur că în vom câștiga (s-a referit la procesele cu P&P). Legea ne permite să înființăm aceste posturi”. 

 

Ce ar însemna din punct de vedere financiar lărgirea Organigramei

Potrivit şefei Serviciului Buget din Primăria Braşov, Maria Oprea, noua organigramă, cu patru direcţii în plus şi 65 de posturi, ar însemna un efort financiar lunar de 450.000 de lei. 

 

„Pentru anul 2021, în bugetul alocat pentru cheltuieli salariale a fost prevăzuta suma de 29.989.000 lei. Execuția bugetară pe anul 2021, pentru aproximativ 281 de persoane (numărul de salariați existent) a fost de 19.900.000 lei. Deci, efortul bugetar în urma suplimentării cu 65 a numărului de angajați este de 470.000 lei pe lună”.

Exit mobile version