Noi direcții în Primăria Brașov. Organigrama instituției se „aplatizează” și vor fi înființate noi posturi de director

Primăria Brașov ar putea avea o nouă organigramă după ședința de plen de astăzi. Noua schemă de personal cuprinde 400 de posturi (inclusiv primarul și viceprimarii), cu 65 mai multe decât sunt prevăzute în actuala organigramă.

Mai mult, prin noua organigramă sunt înființate noi direcții și, implicit, noi posturi de conducere. Mai exact, conform proiectului de hotărâre de Consiliu Local ce va fi dezbătut în ședința de plen de astăzi, dintre cele 400 de posturi, 3 sunt de demnitate publică (1 primar şi 2 viceprimari), 327 sunt funcţii publice (279 funcţii publice de execuţie şi 47 funcţii publice de conducere plus unul de secretar general al municipiului), 70 de posturi contractuale (2 posturi contractuale de conducere şi 68 posturi contractuale de execuţie). 

Organigrama actuală (cf. HCL 513/2020) vs Organigrama_propusă de primarul Allen Coliban 

Surse politice spun că noua organigramă a fost negociată de partide, astfel că în Consiliul Local nu vor exista prea multe discuții pe marginea ei. Așadar, șansele ca noua organigramă să treacă sunt mari. 

Ce direcții vor fi înființate 

  • Direcția Educație, Cultură, Sport și Recreere – 18 posturi, dintre care  3 de conducere. În documentația aferentă proiectului de hotărâre se arată că scopul acesteia este de susținere a vieții culturale și a instituțiilor de cultură, creșterea calității și diversificarea serviciilor turistice, de susținere a sistemului de învățământ, de coordonare a programelor sportive și recreative care se desfășoară în municipiu, atât cele inițiate de autoritatea
    publică locală, cât și cele care decurg din derularea unor programe locale, naționale și internaționale. 
  • Direcția Generală Relații Publice și Comunitare – 35 funcții din care 4 funcții publice de conducere. Confirm inițiatorului proiectului de hotărâre, Allen Coliban, această direcția „se înființează în vederea schimbării fundamentale a modului de relaționare și interacțiune cu cetățenii astfel încât serviciile să fie centrate pe nevoile cetățeanului nu ale administrație și va funcționa pe baza principiilor transparenței și a accesului neîngrădit al cetățeanului la informațiile de interes public. Direcția Comunicare și Informații Publice va fi coordonată de un director executiv”. Direcția va prelua  de alte direcții Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, Biroul Informaţii Publice şi Mass Media, Biroul Dispecerat. 
  • Direcția Investiții si Patrimoniu  – 36 de funcții din care 4 funcții de conducere. Postul de director al acestei structuri va fi nou înființat. Noua direcție va prelua Serviciului Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial din cadrul Direcției Tehnice, Serviciului Investiții din cadrul Direcției Tehnice, Serviciului Cadastru, Valorificare, Registru Agricol și Fond Funciar de la Direcția Juridică. 
  • Direcția Parcări – 23 de funcții din care 3 funcții de conducere. Această direcție va prelua Compartimentul Parcare Spital Militar Regina Maria. De asemenea, în cadrul acestei direcții se va înființa Biroului Parcari Rezidențiale și Ridicări Auto și Serviciul Parcări Publice. 

1 Comentariu

  1. Ce poți comenta? Actualii funcționari ai primăriei nu cunosc adevăratele probleme cu care se confruntă brașovenii iar dacă li se aduce la cunoștință refuză să le rezolve sau nu le i-au în considerare. O spun din experienta personală. Acum se aduc alții. Probabil că sunt prietenii lui Coliban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.