Site icon

Ape tulburi și în PMP: Vicepreședintele de la Brașov, Gheorghe Ialomițianu, în tabăra lui Eugen Tomac. În 19 februarie ar putea fi schimbat președintele partidului

55 de lideri PMP, printre care vicepreședintele la nivel național al partidului, Gheorghe Ialomițianu, dar și 38 de lideri de filiale județene au anunțat, printr-un comunicat de presă, că susțin moțiunea lui Eugen Tomac (fost președinte al PMP)  „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată” la congresul convocat de fostul președinte al partidului pentru data de 19 februarie. 

„Se fac multe speculații răuvoitoare, sunt lansate de către neaveniți mesaje care nu au nici o legătură cu problemele interne reale ale PMP, s-a creat o veritabilă campanie de linșaj mediatic, deopotrivă prin social-media, împotriva unor lideri ai PMP și, din păcate, a familiilor acestora, situație inacceptabilă care ne determină să reacționăm în solidar. S-a ajuns aici din cauza indeciziei de la nivelul conducerii PMP, din pricina lipsei de dialog, a alimentării consecvente a unor conflicte, în locul preocupării și acțiunii hotărâte pentru dezamorsarea acestora. De șase luni, nu s-a găsit nicio soluție în privința desemnării unui secretar general, de trei luni, în pofida apelurilor repetate care i-au fost adresate, președintele PMP nu a mai convocat nicio ședință, nicio dezbatere la nivelul structurilor statutare ale PMP, de natură a detensiona atmosfera politică tot mai încordată și deteriorată din interiorul partidului. Nu s-a mai dialogat de la nivel central nici măcar cu aleșii locali, care reprezintă zestrea noastră pragmatică, meritorie și concretă, rod al campaniilor electorale grele pe care le-am purtat la alegerile locale și generale (…) Pentru toate acestea, ne reîntoarcem în 19 februarie în congres și susținem Moțiunea lui Eugen Tomac, «PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată». Facem acest lucru asumându-ne deschis parcursul politic pentru a reveni astfel întăriți pe scena politică, cu proiectele care au consacrat PMP”, susțin semnatarii contractului. 

Tomac, acuzat de Diaconescu de tentativă de „preluare abuzivă” a conducerii partidului 

Comunicatul liderilor PMP vine în contextul în care Cristian Diaconescu și Eugen Tomac sunt sunt în război. Conflictul a pornit în momentul în care au apărut în spațiul public informații referiroare la o posibilă preluare a PMP de către PNL, Cristian Diaconescu acuzându-l pe Tomac că vrea „să verse” PMP în PNL. De asemenea, Diaconescu l-a acuzat pe fostul președinte al partidului că vrea o „preluare abuzivă” a conducerii partidului. Ba mai mult, el acuză „tabăra Tomac” de faptul că ar fi schimbat parolele de pe paginile de socializare, iar el nu mai are acces la ele. 

De asemenea, Cristian Diaconescu anunțau un congres al PMP pentru data de 26 martie 2022. 

Tomac susține că i-a cerut lui Diaconescu să convoace un Colegiu Național pentru a pune lucrurile la punct  

De cealaltă parte, Tomac a anunțat pe rețelele de socializare că „PMP nu a trecut niciodată printr-un asemenea blocaj. Ba mai mult, au fost lansate o serie de campanii media împotriva unor lideri PMP și a familiilor lor cu scopul de a-i determina să părăsească partidul. Fapt nemaiîntâlnit în cei 8 ani de activitate. Pe fondul acestor tensiuni, am încercat să-l conving pe președintele Diaconescu să convoace un Colegiu Național, for ce reunește toți liderii PMP. Din păcate, deși a promis, în ultimele trei luni, chiar în prezența majorității liderilor, că o va face, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi. În schimb, atunci când, în mod democratic și total asumat, o majoritate de peste 70% din aceștia au votat convocarea Colegiului Național, domnia sa l-a contestat în instanță”. 

 

Citește și: 

Implozie la USR. Dacian Cioloș și-a dat demisia de la conducerea partidului, după ședința de Birou Național de azi

 
Exit mobile version